
500 mililitrų | grietinėlės, 35% (30 procentų riebumo) |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus ("DanSukker" su tikra vanile) |
6 vienetai | kiaušinių trynių |
100 gramų | cukrus ("DanSukker" Panevėžio Plius) |
7 valgomieji šaukštai | cukrus ("DanSukker", cukranendrių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arbūzų želė
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
Varškės kremas su vaisiais
-
Kiaušinių baltymų tortas
-
Kuskuso desertas
-
Žemuogių grietinėlė
-
Sūrio desertas
-
Uogienės putėsiai
-
Citrininiai putėsiai
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Kavos ir ledų desertas
-
Vaisių desertas su grietinėle
-
Gaivus uogų desertas
-
Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
-
Duonos putėsiai
-
Šokolado pudingas su abrikosų kremu
-
Plakta grietinėlė su uogomis
-
Gervuogių musas
-
Rabarbarų drebučiai
-
Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%, 30 procentų riebumo,
500 mililitrų -
Vanilinis cukrus, "DanSukker" su tikra vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušinių tryniai,
6 vienetai -
Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius,
100 gramų -
Cukrus, "DanSukker", cukranendrių,
7 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grietinėlę ir DanSukker vanilinį cukrų su tikra vanile supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, neužvirkite.
Kiaušinių trynius išsukite su DanSukker "Panevėžio plius" cukrumi. Stenkitės neplakti intensyviai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.
Į kiaušinių trynius, pastoviai maišant, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus šaukštu atsargiai surinkite oro burbuliukus.
Pasiruoškite formeles, jas sudėkite į gilesnę formą, į kurią vėliau reiks pripilti verdančio vandens. Atsargiai supilstykite masę į paruoštas formeles. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės formeles. Dėkite į įkaitintą 140 laipsnių orkaitę bei kepkite apie 40-45 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad masė galutinai sustingtų.
Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu "DanSukker" cukranendrių cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis. Skanaus!