1. Į vidutinio dydžio puodą suberti želatiną, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. Tada supilti verdantį vandenį ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol želatina ištirps. Nukelti nuo viryklės.
2. Supilti cukrų ir vėl uždėjus ant viryklės maišyti, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės.
3. Įpilti šlakelį šalto vandens ir paruoštas sultis. Trumpai palikite šaldiklyje. Supilti į metalinį plokščią dubenį ir šaldyti 2-3 val., kol pradės stingti.
4. Šerbetą sudėti į atšaldytas deserto taures. Puošti smulkiais citrinos lapeliais bei tarkuota apelsino ir citrinos žievele.

Citrinų šerbetas
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | želatina |
375 mililitrai | vanduo (verdantis) |
125 mililitrai | vanduo (verdantis) |
250 gramų | cukrus |
250 mililitrų | citrinų sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grikių desertiniai pusryčiai
-
Paprastasis pudingas
-
Įdaryti persikai
-
Desertas su persikais
-
Desertinis vasaros tortukas su Filadelfijos sūriu
-
Slyvų putėsiai su kiaušiniais
-
Tinginėlis
-
Citrinos drebučiai
-
Skanėstas su saulėgrąžomis
-
Sezaminis gardėsis
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Gaivus desertas
-
Vasariškas desertas
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Desertas "Snieguolė"
-
Braškių pienas
-
Varškės tortas
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Jogurto desertas
-
Plakta grietinėlė su uogomis
Citrinų šerbetas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo, verdantis,
375 mililitrai -
Vanduo, verdantis,
125 mililitrai -
Cukrus,
250 gramų -
Citrinų sultys,
250 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
1. Į vidutinio dydžio puodą suberti želatiną, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. Tada supilti verdantį vandenį ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol želatina ištirps. Nukelti nuo viryklės.
2. Supilti cukrų ir vėl uždėjus ant viryklės maišyti, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės.
3. Įpilti šlakelį šalto vandens ir paruoštas sultis. Trumpai palikite šaldiklyje. Supilti į metalinį plokščią dubenį ir šaldyti 2-3 val., kol pradės stingti.
4. Šerbetą sudėti į atšaldytas deserto taures. Puošti smulkiais citrinos lapeliais bei tarkuota apelsino ir citrinos žievele.
Reklama:
Komentarai (3)
-
gitana
2010-10-09 01:14
serbetas is citrinos ha ha nori suzinoti citros serbetiniai ledai degtine ir biskuti pieno nori tikskslaus recepto pirma pasiteirauk po to reklamuokis
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...