Citrininis keksas su aguonomis
AUTORIUS:
Aliona
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Puikus derinukas - citrinų su aguonomis. Skanus, drėgnas, turintis šiek tiek rūgštelės. Puikus derinukas - citrinų su aguonomis. Skanus, drėgnas, turintis šiek tiek rūgštelės. Aliona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų kvietiniai miltai
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų cukrus
140 gramų sviesto, 82%
2 vienetai citrinos
100 gramų aguonų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.
2.
Dubenyje išplakite kiaušinius.
3.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
4.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.
5.
Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Citrininis keksas su aguonomis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Puikus derinukas - citrinų su aguonomis. Skanus, drėgnas, turintis šiek tiek rūgštelės. Aliona
Gaminimo eiga:
  1. Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.

  2. Dubenyje išplakite kiaušinius.

  3. Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.

  5. Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.

Receptą atsiuntė Aliona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų