300 gramų | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
140 gramų | sviesto, 82% |
2 vienetai | citrinos |
100 gramų | aguonų |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykų pyragas
- Keksas
- Keksas su razinomis
- Šokoladiniai keksiukai
- Moliūgų keksas su riešutais
- Meduoliukai
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
- Bananiniai keksiukai
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Keksas su mėlynėmis
- Keksiukai su "Karvutės" saldainiais
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Kepsniukai su sūriu
- Keksiukai su persikais
- Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Keksiukai su kefyru
- Karamelinis keskiukas
- Obuoliniai keksiukai
Citrininis keksas su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas, 82%,
140 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Aguonos,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.
Dubenyje išplakite kiaušinius.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.
Komentarai