Citrininis keksas su aguonomis
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
140 gramų | sviesto, 82% |
2 vienetai | citrinos |
100 gramų | aguonų |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.
2.
Dubenyje išplakite kiaušinius.
3.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
4.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.
5.
Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių keksas
- ''Kiaušinukai''
- Keksiukai su vyšniomis
- Sūrio keksiukai
- Dvispalvis keksas su šokoladu
- Kapučininiai keksiukai
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Morkų keksiukai
- Fantastika
- Tradicinis keksas
- Keksiukai su uogomis
- Šokoladiniai keksiukai
- Kiaušinių keksiukai
- Karamelinis keskiukas
- Magiški keksiukai
- Žaismingi keksiukai
- Alinos keksiukai
- Marmuriniai kavos keksiukai
- Kalėdinis keksas
- Medaus keksiukai
Citrininis keksas su aguonomis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas, 82%,
140 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Aguonos,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliona
Gaminimo eiga:
Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.
Dubenyje išplakite kiaušinius.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai