Chalva su vafliais
INGREDIENTAI:
šiek tiek | aliejaus |
100 gramų | sviestas |
2 stiklinės | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
25 gramai | kakava |
šiek tiek | vafliai |
125 gramai | lazdyno riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
1 stiklinė cukraus pakaitinama iki rusvumo ir supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir plakama, kol sutirštėja. Nuėmus nuo ugnies, suberiama kakava, maišant pravėsinama, sudedamas degintas cukrus ir riešutai. Masė gerai išmaišoma, užtepama ant vaflio ir, uždengus kitu vafliu, paslegiama. Sustingusi chalva supjaustoma kvadratėliais.
Chalva su vafliais
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Aliejus
-
Sviestas,
100 gramų -
Cukrus,
2 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Kakava,
25 gramai - Vafliai
-
Lazdyno riešutai,
125 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
1 stiklinė cukraus pakaitinama iki rusvumo ir supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir plakama, kol sutirštėja. Nuėmus nuo ugnies, suberiama kakava, maišant pravėsinama, sudedamas degintas cukrus ir riešutai. Masė gerai išmaišoma, užtepama ant vaflio ir, uždengus kitu vafliu, paslegiama. Sustingusi chalva supjaustoma kvadratėliais.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...