4 vienetai | morkos |
4 valgomieji šaukštai | sviestas (lydytas) |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | greipfrutai |
1 stiklinė | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | migdolai (smulkinti) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
šiek tiek | riešutai (smulkinti) |
Chalva iš morkų
-
Morkos,
4 vienetai -
Sviestas, lydytas,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
1 stiklinė -
Greipfrutai,
2 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Migdolai, smulkinti,
3 valgomieji šaukštai -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Riešutai, smulkinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve. Greipfrutų žieveles nutarkuokite, vaisius perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Kardamonus suberkite į gilų švarų sausą puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasklis malonus saldus kvapas. Supilkite lydytą sviestą, suberkite migdolus, tarkuotas morkas ir maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite pieną, greipfrutų sultis, suberkite cukrų, paskaninkite tarkuotomis greipfrutų žievelėmis ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą masę sukrėskite į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir 30 minučių pašaukite į 160C karštumo orkaitę. Kai atvės, supjaustykite kubeliais, kiekvieną jų įdėkite į popierinę saldainio formelę. Apibarstykite riešutų mišiniu.