1 vienetas | salotos (Iceberg, galva) |
400 gramų | vištienos filė (ar kalakutiena) |
šiek tiek | ančiuvių (aliejuje) |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 sauja | duona (kubeliai, pakepinti orkaitėje) |
200 gramų | parmezano sūris |
3 vienetai | agurkų (maži) |
1 vienetas | poras |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
1 vienetas | česnakas (jei norite aštriau) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelemis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.
Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mišrainė "Meilė"
- Velykinės salotos "Saulė"
- Prancūziškos salotos
- Šventiškos salotos su argulomis
- Fetos sūrio ir daržovių salotos
- Sodo salotos
- Salotos Kalėdų stalui
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Burokėlių mišrainė
- Tuno salotos stiklinėse
- Milano salotos su rūkyta žuvimi
- Salotos „Jūros troškinys“
- Kiaušinių salotos
- Sūdytų ir rūkytų silkių mišrainė
- Baltosios salotos
- Neapolio salotos
- Kumpio salotos su pievagrybiais
- Silkutė su morkomis ir pievagrybiais
- Mangas su rūkyta vištiena
- Pupų salotos
Cezario salotos
- Paruošimo laikas:
-
Salotos, Iceberg, galva,
1 vienetas -
Vištienos filė, ar kalakutiena,
400 gramų - Ančiuviai, aliejuje
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje,
1 sauja -
Parmezano sūris,
200 gramų -
Agurkai, maži,
3 vienetai -
Poras,
1 vienetas - Svogūnai, laiškai
-
Česnakas, jei norite aštriau,
1 vienetas - Krapai
- Grietinėlė, 35%
- Bazilikas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.
Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelemis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.
Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.
Komentarai (29)
-
pritariu Robertui
2015-06-27 18:59
cezario salotos kuo toliau tuo labiau isigimsta. tikros cezario salotos paprastesnes
-
Julita
2013-08-05 16:47
Pritariu "keista" komentarui. Tikrai puikios salotos ir nereikėtų čia ant tų lietuvių taip varyti. Jei nepatinka tai nekomentuokit. Bent jau normaliai pasakykit , o ne pretenzijas visas rodykit.
P.S. Salotos tikrai nuostabios :) Valgiau prie vištienos su bulvemis tai net liežuvį buvo galima praryti :)
-
salota
2012-11-22 09:58
Tik nereikia jų vadinti Cezario
-
(anonimas)
2012-06-20 22:47
Superines salotos! :super:
-
(anonimas)
2011-10-08 15:33
:super: :super: :super: :super:
-
keista
2011-06-22 11:41
kokių piktų komentarų yra... Sulietuvintos čia salotos, panašias mambo picoj daro, kiek esu valgius. O ko čia tiek piktintis, nesuprantu, svarbu autoriui/ei ir jo šeimai patinka ir gerai. Ko čia purkštaujat. Nebūtų lietuviai :)
-
Skirma
2011-06-16 17:21
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... %-)
-
jaunius
2011-05-07 12:09
o vietoj anciuviu galima dėt tuna ? :-)
-
jaunius
2011-05-07 12:08
o vietoi anciuviu galima dėti tuna ? :-)
-
jaunius
2011-05-07 12:04
o vietai ančiuviu dėt tuna galima ? :-)