1 kilogramas | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | druska |
300 gramų | varškė |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
20 gramų | sviestas |
0.5 arbatinio šaukštelio | mėta |
Cepelinai su varške
-
Bulvės, virtos,
1 kilogramas -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Druska
-
Varškė,
300 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
20 gramų -
Mėta,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite pro sietelį arba gerai ištrinkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį varškės įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite apvalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min. Valgykite su sviestu, grietine ar spirgučiais.
Komentarai (20)
-
Migle
2014-12-13 16:37
Gerais
-
geruks
2014-09-23 15:40
Cepelinai tik su varške. :) Tik jie pas mane pagarboje.
-
Virginija
2011-05-21 13:51
Krakmolą geriau dėti sausą.Pirktinį.Nusunktą nuo bulvių nededu.Kuo daugiau cepelinuose vandens,tuo labiau jie pasišiaušę. :-p
-
(anonimas)
2010-11-30 15:05
lebai skanus gaunasi dar pati nedariau bet mama dare :-)
-
linka
2010-09-07 18:06
dekui, labai skanus gavosi. tik i isspaustas bulves sudejau issiskyrusi krakmola (bijojau kad issirs beverdant) ir gavosi puikiai.
-
Ramune
2010-07-21 16:31
Kiti krakmola pliko verdanciu vandeniu gal galit pasakyti kaip ir ant kiek plikyti kad neirtu cepelinai? :-)
-
renata
2010-01-18 12:43
reikia deti krakmola tada jie neissyra verdant...
-
(anonimas)
2009-11-22 11:50
:super:
-
kestutis
2009-11-03 15:37
..labai skanu! :super:
-
saule
2009-10-13 16:33
o meta kur?
:-)