Burokėlių kotletai
AUTORIUS:
Angelė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Rudeniški, veganiški, traškūs daržovių kotletai. Papildomai galima gardinti mėgstamais prieskoniais, riešutais. Rudeniški, veganiški, traškūs daržovių kotletai. Papildomai galima gardinti mėgstamais prieskoniais, riešutais. Angelė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai burokėliai (virti)
0.5 kilogramo bulvių
0.25 stiklinės vanduo
0.5 vieneto svogūnai
0.5 vieneto aitriosios paprikos
1 valgomasis šaukštas miltai
šiek tiek džiūvėsėliai
šiek tiek druska
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Sutrinti. Sumaišyti su smulkintu svogūnu ir čili.
2.
Burokėlius sutarkuoti. Truputį pasūdyti, išmaišyti. Burokėlius palikti 10 minučių, kad burokėliai išleistų sultis. Sultis nupilti ir burokėlius sumaišyti su bulvėmis. Formuoti kotetukus.
3.
Miltus išmaišyti šiltame vandenyje, kol taps vientisa skysta mase. Šis skystis sukabins kotletus, kad jie nebyrėtų kepami.
4.
Kiekvieną kotletuką mirkyti miltų vandenyje, tuomet džiūvėsėliuose. Paruoštus kotletus bent 30 minučių palaikyti šaldytuve.
5.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, prieš pat patiekiant.

Populiariausi receptai šią savaitę

Burokėlių kotletai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Kepimui:
Autoriaus žodis: Rudeniški, veganiški, traškūs daržovių kotletai. Papildomai galima gardinti mėgstamais prieskoniais, riešutais. Angelė
Gaminimo eiga:
  1. Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Sutrinti. Sumaišyti su smulkintu svogūnu ir čili.

  2. Burokėlius sutarkuoti. Truputį pasūdyti, išmaišyti. Burokėlius palikti 10 minučių, kad burokėliai išleistų sultis. Sultis nupilti ir burokėlius sumaišyti su bulvėmis. Formuoti kotetukus.

  3. Miltus išmaišyti šiltame vandenyje, kol taps vientisa skysta mase. Šis skystis sukabins kotletus, kad jie nebyrėtų kepami.

  4. Kiekvieną kotletuką mirkyti miltų vandenyje, tuomet džiūvėsėliuose. Paruoštus kotletus bent 30 minučių palaikyti šaldytuve.

  5. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, prieš pat patiekiant.

Receptą atsiuntė Angelė
Reklama:

Komentarai (2)


  • Ona 2018-07-09 12:48

    Ar burokai žali ar virti turi būti?


Daugiau receptų