2 vienetai | svogūnai |
0.5 arbatinio šaukštelio | mairūnas |
3 vienetai | kiaulių žarnos |
šiek tiek | druska |
20 gramų | kiaulienos lašiniai |
12 vienetų | bulvių |
Pirmiausia reikia išvalyti žarnas iš vidaus, išimti visus riebalus ir nešvarumus. Tuomet įtrinti iš viršaus česnaku ir palaikyti bent parą. Galima ir ilgiau. Jeigu buvo sūdytos prieš kepant reikia pamirkyti bent 3 val/keičiant vandenį.
Žarnos nekietai prikemšamos bulvių įdaro. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputį vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos (vėdarai). Skarda su vėdarais dedama į karštą orkaitę ir po 5—10 min. žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais palaistant riebalais, kol apskrus. Jei reikia, apverčiama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpylus spirgučiais.
Bulvių vėdarai
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Mairūnas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaulių žarnos,
3 vienetai - Druska
-
Kiaulienos lašiniai,
20 gramų -
Bulvės,
12 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kapotais svogūnais. Jais užpilami paruošti tarkiniai, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma.
Pirmiausia reikia išvalyti žarnas iš vidaus, išimti visus riebalus ir nešvarumus. Tuomet įtrinti iš viršaus česnaku ir palaikyti bent parą. Galima ir ilgiau. Jeigu buvo sūdytos prieš kepant reikia pamirkyti bent 3 val/keičiant vandenį.
Žarnos nekietai prikemšamos bulvių įdaro. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputį vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos (vėdarai). Skarda su vėdarais dedama į karštą orkaitę ir po 5—10 min. žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais palaistant riebalais, kol apskrus. Jei reikia, apverčiama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpylus spirgučiais.
Komentarai (36)
-
Austeja
2015-12-07 16:34
Labai labai skanu
-
Laima
2014-08-17 20:06
Sveiki:) gaminau pagal receptą ir su pienu, su pienu žymiai puresni;)!!!!
-
vicka
2012-02-11 10:13
perskaičiau receptus ir susidomejau pabandisiu pasigamint :-(
-
Neringa
2012-02-10 20:44
As panasiai gaminu, tik pilu virinto 0.9l pieno, tada jie buna purus ir ziauriai skanus !!! :)))
-
tom
2011-10-23 11:38
Kraujiniai vedarai patys skaniausi :super:
-
RENATA
2011-08-15 08:14
man pastoviai jie sprogsta kad ir nedaug prikiso idaro as zarnu parai niekada nemerkiu pamirkau tol kol viska pasiruosiu ir man jos visai nesmirda :aiskinu:
-
ziko
2011-06-18 05:20
:super: :super: :super:
-
DIVIX
2011-02-16 16:58
:bloga: Ypač iš ko pagaminta. Žarnų!!!!!!!
-
Ausrine
2010-11-10 11:19
:super: ;-) :-) :-) :-) :-)
-
Ausrine
2010-11-10 11:18
:super: skanu