250 gramų | bulvių |
50 gramų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
40 gramų | kiaulienos lašiniai |
0.5 vieneto | svogūnai |
šiek tiek | druska |
Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtą indą ir kepkite orkaitėje, kol paviršius pagels. (Iki 200 laipsnių 30-40 min.)
Prie bulvių plokštainio patiekite grietinės ar grietinės-sviesto padažą.
Galimi beveik visi padažai, svarbu, kad būtų mėgstamas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių paplotėliai
- Studentiškas bulvių plokštainis
- Naminiai bulvių traškučiai
- Čanachai su čiobreliais
- Faršu įdarytos bulvės
- Apkepas „La Graikija“
- Blynai su moliūgais
- Bulvių salotos
- Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Virtų bulvių blynai
- Bulviniai zrazai su grybų įdaru
- Įdarytos bulvės su vištienos faršu
- Įdarytos bulvės
- Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
- Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Keptos bulvės su cukinija
- Bulvytės su dešrelėmis
- Bulvių košė su "lepeškom"
Bulvių plokštainis
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Pienas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kiaulienos lašiniai,
40 gramų -
Svogūnai,
0.5 vieneto - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu. Supilkite su druska išplaktą kiaušinį, susmulkintą svogūno pusę, paspirgintus lašinukus ar šoninę.
Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtą indą ir kepkite orkaitėje, kol paviršius pagels. (Iki 200 laipsnių 30-40 min.)
Prie bulvių plokštainio patiekite grietinės ar grietinės-sviesto padažą.
Galimi beveik visi padažai, svarbu, kad būtų mėgstamas.
Komentarai (27)
-
deimantė lickute
2014-12-25 12:05
Tokios skanus kugelis
-
viktorija
2014-03-02 18:50
kazkoks prisviles jusu plokstainis, reikejo puoda sviestu aptepti
-
kaimietuke
2012-06-25 14:56
nesamone . as kepu taip sutarkuoju bulves pridedu visko prieskoniu pagal skoni ir kepu sveika ir skanu taip pat greita :atsiprasau:
-
Rita
2012-01-27 20:11
Ačiū Kulinarei už patarimą su bulvėmis įtarkuoti svogūną - ir iš tikrųjų tarkiai išliko baltutėliai! :super: Tiesa, aš lęšius nešioju, galiu nors ir kilogramą svogūnų supjaustyti ar sutarkuoti, akys nebijo. Bet štai vyras, kuris šalia stovėjo ir talkininkavo, verkė upeliais, kol galiausiai išlėkė iš virtuvės neapsikentęs ;-( :-D Tai jei akys svogūnų bijo, tradiciškai dėkit vitaminą C :-)
-
???
2011-10-16 16:32
sakykit, ar kas isbandet kepti plokstaini Bauer puode--keptuveje ant virsaus (ant kaitlentes), o ne orkaiteje. As buvau nustebinta, kai vienam pristatyme sios firmos atstove, labai propagavo ir plokstainio , ir mesos kepima....
-
:)
2011-10-10 19:58
.."i kugeli pilu nemazai aliejaus ir vegetos dedu".. :fuu:
-
kulinare
2011-04-12 13:54
Kad tarkiai nepajuodotu reikia ne tableciu deti, o svoguna ten sutarkuoti! :ok:
-
as2
2011-02-15 21:43
o kodel reikia verdanciu pienu uzpilti? negalim siaip pieno ipilti? :-|
-
fsddas
2011-02-08 11:01
labai skanus :soku: :super: :super2:
-
Ramas
2010-10-26 15:14
Teisingai sako jei norit kad nepajuoduotu tarkiai , reikia vitamino C imesti , tas pats ir su cepelinais ;)