Bulvių ir bruknių pyragėliai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušiniai
5 valgomieji šaukštai cukrus
250 gramų bulvių (virtos)
100 gramų sviestas
300 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 stiklinė bruknės (uogienė)
100 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Virtas bulves pertrinkite per tinklelį, įmuškite kiaušinius, sudėkite margariną, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir išminkykite tešlą.
Iš tešlos iškočiokite 4-5 mm storio lakštą. Prie jo krašto vienodu atstumu vieną nuo kito dėkite po šaukštelį bruknių uogienės. Užlenkite tešlos kraštą uždengdami uogienę ir užspauskite koldūnų formos pyragėlius. Kepkite 150-180° C temperatūros orkaitėje. Puoškite išlydytu šokoladu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvių ir bruknių pyragėliai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Virtas bulves pertrinkite per tinklelį, įmuškite kiaušinius, sudėkite margariną, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir išminkykite tešlą.
Iš tešlos iškočiokite 4-5 mm storio lakštą. Prie jo krašto vienodu atstumu vieną nuo kito dėkite po šaukštelį bruknių uogienės. Užlenkite tešlos kraštą uždengdami uogienę ir užspauskite koldūnų formos pyragėlius. Kepkite 150-180° C temperatūros orkaitėje. Puoškite išlydytu šokoladu.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų