Mieles ištirpinkite pasaldintame vandenyje.
Bulves su lupenomis išsivirkite ir atvėsusias nulupkite, sutarkuokite.
Miltus persijokite porą kartų ir sumaišykite su ištirpintomis mielėmis. Sudėkite tarkuotas bulves, kmynus, šiek tiek druskos ir jei reikia šilto vandens. Minkykite tešlą apie 15 minučių. Tada palikite, uždengtą rankšluosčiu, šiltoje vietoje pakilti apie valandą laiko.
Tešlą perminkome, dedame į kepimo skardą, išteptą aliejumi, viršų kelis kartus įpjauname, apšlakstome ir dedame į įkaitintą orkaitę su dubenėliu vandens, kad duona nedžiūtų. Kepkite apie 60 minučių.
Iškepusią duoną iš karto apšlakstyti šaltu vandeniu.
Bulvių duona su kmynais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
50 gramų | mielės |
50 mililitrų | pienas |
5 vienetai | bulvių (su lupenomis) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Mano naminė duona
- Aguoninis pyragas
- Ruginių miltų bandelės
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Naminė duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Kukurūzų balta duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Bulvių duona
- Naminė bulka su sezamais
- Duona su svogūnais
- Pyragas su razinomis
- Česnakinė duona
- naminė duonelė
- Kepenėlių duona
- Ciabatta (itališka duona)
- Duona su prieskoniais
- Česnakinė duona su petražolėmis
Bulvių duona su kmynais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės,
50 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Bulvės, su lupenomis,
5 vienetai - Kmynai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpinkite pasaldintame vandenyje.
Bulves su lupenomis išsivirkite ir atvėsusias nulupkite, sutarkuokite.
Miltus persijokite porą kartų ir sumaišykite su ištirpintomis mielėmis. Sudėkite tarkuotas bulves, kmynus, šiek tiek druskos ir jei reikia šilto vandens. Minkykite tešlą apie 15 minučių. Tada palikite, uždengtą rankšluosčiu, šiltoje vietoje pakilti apie valandą laiko.
Tešlą perminkome, dedame į kepimo skardą, išteptą aliejumi, viršų kelis kartus įpjauname, apšlakstome ir dedame į įkaitintą orkaitę su dubenėliu vandens, kad duona nedžiūtų. Kepkite apie 60 minučių.
Iškepusią duoną iš karto apšlakstyti šaltu vandeniu.
Reklama:
Komentarai (3)
-
nu jau nu
2014-05-07 23:51
1kg miltu ir tik 50ml pieno. nu nu.. ot tai duona gausis. pries siusdami patikrinkit recepta
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...