Bulvių dubenėliai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
12 vienetų bulvių (virtos)
3 vienetai bulvių (virtos)
100 gramų kiaulienos lašiniai
2 vienetai svogūnai
2 valgomieji šaukštai grietinė
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žalios bulvės sutarkuojamos, išspaudžiamos, tada sudedamos virtos sugrūstos bulvės, pasūdoma, suminkoma. Iš masės daromi nedideli rutuliukai, jie suplojami ir viduryje įspaudžiama duobutė. Dubenėliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Išverda per 15 min. Tiekiami su spirgučiais, pakepintais su susmulkintais svogūnais, pagardintais grietine.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvių dubenėliai

Komentarai: 8
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žalios bulvės sutarkuojamos, išspaudžiamos, tada sudedamos virtos sugrūstos bulvės, pasūdoma, suminkoma. Iš masės daromi nedideli rutuliukai, jie suplojami ir viduryje įspaudžiama duobutė. Dubenėliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Išverda per 15 min. Tiekiami su spirgučiais, pakepintais su susmulkintais svogūnais, pagardintais grietine.

Reklama:

Komentarai (8)


  • jovita 2011-10-26 12:33

    man keista kat nereikia krakmolo as bijau kat jie subires.... :-)


  • Linksmute 2010-01-15 17:18

    Mes tai si patiekala vadiname "pirstu bakst". Suvoliojam rutuliuka ir tiesiog bakstelt pirstu i viduri.Jokiu dubeneliu nereikia formuot , nes rutuliukai turi buti nedideli , kitaip nebus skanu.Lenkai sita patiekala , kiek zinau,kleckais vadina.Einu gaminti - nezinau kiek metu nedariau. :-D


Daugiau receptų