600 gramų | vištiena (faršas) |
šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
3 skiltelės | česnakas |
800 gramų | bulvių |
1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | fermentinio sūrio |
400 mililitrų | vanduo (virintas) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | prieskoniai |
Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Paskaniname druska, pipirais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių patiekalas
- Lauko apkepas su dešra
- Viktorijos bulvių apkepas
- "Kiaušinienė" pietums
- Bulvių plokštainis su grybais
- Prancūziškas pyragas
- Plokštainis iš bulvių, su kumpiu
- Baltarusiškas bulvių apkepas
- Bulvių kepsnys
- Mėsos - bulvių apkepas
- Kugelis kiek kitaip
- Bulvių ir vištienos apkepas
- Bulvių apkepas
- Bulvių ir faršo apkepas
- Bulvių suflė
- Plikytas kugelis su spirgučiais
- Bulvių bei dešrelių apkepas
- Bulvių plokštainis
- Bulvių ir varškės apkepas
- Pievagrybių apkepas su bulvių koše
Bulvių apkepas su vištienos faršu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištiena, faršas,
600 gramų - Druska
-
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas,
3 skiltelės -
Bulvės,
800 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Fermentinis sūris,
200 gramų -
Vanduo, virintas,
400 mililitrų -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai - Pipirai
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Nuskusti ir nuplauti bulves. Bulves reikia supjaustyti grežinėliais.
2. Vištienos faršą pakepinti keptuvėje su svogūnais (svogūnai susmulkinti) ir įspausti česnako. Baigiant kepinti, suberti prieskonius, sudėti pomidorų padažą.
3. Į skardą sudėti bulvių sluoksnį, mėsos, bulvės ir vėl dėti mėsą (pasluoksniuoti). Supilti padažą ant viršaus.
Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Paskaniname druska, pipirais.4. Kepti ~1 val., 180 laipsnių temp. Kai liks 20 min. iki kepimo pabaigos, suberti tarkuotą sūrį.
Komentarai (3)
-
Ptanė Česlevičirnį
2018-05-02 01:50
Labai apetytnas!!! Būtinai išbandysiu
-
Jonita
2017-10-14 09:55
Aciu jums uz recepta, labai patiko ☺ ☺ ☺
-
Dalia
2014-12-09 15:13
Butinai ,bandysiu labai megstu gaminiti