Bulvių apkepas su vištienos faršu
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų vištiena (faršas)
šiek tiek druska
1 valgomasis šaukštas sviestas
200 gramų grietinėlės, 35%
1 valgomasis šaukštas miltai
3 skiltelės česnakas
800 gramų bulvių
1 vienetas svogūnai
200 gramų fermentinio sūrio
400 mililitrų vanduo (virintas)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
šiek tiek pipirai
šiek tiek prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
1. Nuskusti ir nuplauti bulves. Bulves reikia supjaustyti grežinėliais.
2.
2. Vištienos faršą pakepinti keptuvėje su svogūnais (svogūnai susmulkinti) ir įspausti česnako. Baigiant kepinti, suberti prieskonius, sudėti pomidorų padažą.
3.
3. Į skardą sudėti bulvių sluoksnį, mėsos, bulvės ir vėl dėti mėsą (pasluoksniuoti). Supilti padažą ant viršaus.
Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Paskaniname druska, pipirais.
4.
4. Kepti ~1 val., 180 laipsnių temp. Kai liks 20 min. iki kepimo pabaigos, suberti tarkuotą sūrį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvių apkepas su vištienos faršu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. 1. Nuskusti ir nuplauti bulves. Bulves reikia supjaustyti grežinėliais.

  2. 2. Vištienos faršą pakepinti keptuvėje su svogūnais (svogūnai susmulkinti) ir įspausti česnako. Baigiant kepinti, suberti prieskonius, sudėti pomidorų padažą.

  3. 3. Į skardą sudėti bulvių sluoksnį, mėsos, bulvės ir vėl dėti mėsą (pasluoksniuoti). Supilti padažą ant viršaus.
    Baltas padažas:
    Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Paskaniname druska, pipirais.

  4. 4. Kepti ~1 val., 180 laipsnių temp. Kai liks 20 min. iki kepimo pabaigos, suberti tarkuotą sūrį.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (3)


  • Ptanė Česlevičirnį 2018-05-02 01:50

    Labai apetytnas!!! Būtinai išbandysiu


  • Jonita 2017-10-14 09:55

    Aciu jums uz recepta, labai patiko ☺ ☺ ☺


  • Dalia 2014-12-09 15:13

    Butinai ,bandysiu labai megstu gaminiti


Daugiau receptų