Įdarui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
300 gramų | kiauliena | |
1 vienetas | svogūnai | |
šiek tiek | juodieji pipirai | |
Tešlai: | ||
1 kilogramas | bulvių | |
šiek tiek | druska | |
1 stiklinė | miltai | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje keptos bulvės
- Blynai su razinom ir migdolais
- Kugelis
- Bulvių vyniotinis
- Grilyje keptos bulvės
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Bulviniai blynai su įdaru
- Skanu ir greita
- Švediški bulviniai blynai
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Sūrio kroketai
- Bulvinė pica
- Žemaičių blynai su spirgučiais
- Keptos česnakinės bulvės
- Bulvių ir špinatų apkepas
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Įdarytos bulvės su vištienos faršu
- Bulvių patiekalas
- Musak
Bulvinis paršelis Kalėdoms
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiauliena,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Bulvės,
1 kilogramas - Druska
-
Miltai,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirti ir sutrinti. Išmaišyti su 1 kiaušiniu, druska ir miltais. Gautą tešlą palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Įmaišyti prieskonius, pakepintą svogūną.
Pasilikti nedidelį gabalėlį bulvių tešlos.
Iš likusios tešlos suformuoti lakštą. Ant jo sudėti įdarą ir du virtus kiaušinius, perpjautus per pusę. Suformuoti paršelio formą taip, kad liktų įdaras viduje. Iš likusios tešlos suformuoti ausis, kojas, uodegėlę.
Išplakti likusį kiaušinį ir aptepti juo paršelį.
Į akių vietas įspausti pipirų žirnelius.
Kepti 180°C l orkaitėje 30 min. Uždenkite paršelį folija, kad viršus per daug neapdegtų.
Komentarai (4)
-
Adulija
2014-10-19 11:03
kaskaip i paršelį nelabai panašu, čia kaškoks šuniukas pagal jūsų nuotrauką. Šis receptas yra rusiškuose tinklapiuose, taip pat žurnale "Lietuviški valgiai" tad prieš darydama pasižiūrekite kaip daromas paršelis o ne šuniukas.