20 gramų | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
10 vienetų | bulvių |
150 g kiaulės lašinių
1 nedidelio svogūno
50 g grietinės
100 g pievagrybių arba voveraičių
Gaminimas:
Bulves nuskusti ir sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įberti druskos.
Viską sumaišyti. Gaunamą masę dėti su šaukštu į keptuvę ir formuoti blynus. Kepti, kol apskrus.
Padažo gaminimas:
Smulkiai supjaustyti lašinukus, sukapoti svogūną, pievagrybius supjaustyti ir dėti i keptuvę, viską užpilti grietine.
Labai skanūs savaitgalio pietūs, ypač kai esi užsienyje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žemaičių blynai su grybų padažu
- Bulvių ir cukinijų blynai
- Bulviniai blynai su sūriu
- Bulvių ir morkų blyneliai
- Virtų bulvių blyneliai
- Bulvių „Pampuškos“
- Blyninės picos iš bulvių
- Bulviniai blynai
- Rudens blynai
- Bulvinė pica
- Tarkuotų bulvių blynai
- Bulvių kotletai su porais
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Švediški bulviniai blynai
- Bulviniai blynai
- Blynai su moliūgais
- Bulviniai blyneliai su pagardu
- Bulviniai blynai su morkomis
- Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
- Bulviniai blynai su lašiša
Bulviniai blynukai su grybukų padažu
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
20 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės,
10 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės:
150 g kiaulės lašinių
1 nedidelio svogūno
50 g grietinės
100 g pievagrybių arba voveraičių
Gaminimas:
Bulves nuskusti ir sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įberti druskos.
Viską sumaišyti. Gaunamą masę dėti su šaukštu į keptuvę ir formuoti blynus. Kepti, kol apskrus.
Padažo gaminimas:
Smulkiai supjaustyti lašinukus, sukapoti svogūną, pievagrybius supjaustyti ir dėti i keptuvę, viską užpilti grietine.
Labai skanūs savaitgalio pietūs, ypač kai esi užsienyje.
Komentarai (16)
-
Jonas
2011-03-20 11:56
Ten,kas rase neturi tarkavimo masinos,galima ir su sulciaspaude,atrodo keistai,isbega sultys ir lieka viduje tos bulves ir surenki :) %-)
-
meta
2011-02-18 19:22
gera mintis , reikės pietums paruošti,turi būti labai skanu.
-
(anonimas)
2010-10-18 13:55
:super: labai skanu
-
liu
2010-04-12 11:35
Eva,su rankine tarka!!!!!!!!!!!
-
eva
2010-04-12 02:32
sveiki,
gyvenu uzsienyje, pas mus nera tarkavimo masino, o pasiilgau bulviniu lietuvisku patiekalu be proto.. ar yra kokiu nors kitu budu sudoroti bulves..?
-
virginija
2009-11-07 15:52
as irgi daznai kepu tokius blynus, kartais ir sumesa ar be jos, bet grybu padaziukas ziauriai tinka, skanu :super:
-
artas
2009-10-08 00:33
reiks pasidaryt ir man ryt, bet gal dar cesnakelio i padaziuka imesiu nefaug, del skonio.
-
darbstuole
2009-09-01 13:38
SKAMBA VILIOJANCIAI REIKES ISBANDYTI :-D
-
alvQ6ydas
2009-07-17 22:33
Ini,paskaityk atidziau,yra tas svogunas yra....
nesijuok taip labai :-) :-) :-) :-)
-
Inis
2009-07-16 11:29
Kodel prie blynu ingridientu svogunas yra,bet gaminime jis kazkur dingsta? tai reikia to svoguno ar n ebereikia? :-D