Bulka "Pynutė"
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų jogurtas (natūralus)
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
50 mililitrų pienas
50 mililitrų vanduo
1.5 arbatinio šaukštelio mielės (sausos)
60 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis medus
0.5 arbatinio šaukštelio kalendra
4.5 stiklinės kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Jogurtas sumaišomas su citrinos sultimis ir paliekamas 10 minučių. Tuo pačiu metu kitame dubenyje sumaišomas šiltas pienas ir vanduo, ištirpinama medus ir sumaišomas su mielėmis ir paliekamas 10 minučių, kad ištirptų mielės.

Sviestas sušildomas iki kambario.

Į jogurtą įmušamas kiaušinis ir lengvai išmaišoma. Tada pridedamas mielių mišinys, dar kartą išmaišoma.

Supilama 2 puodeliai miltų, druska, kalendra, maišoma iki vientisos masės ir tada įdedamas sviestas. Sudedami likusieji miltai ir tešla minkoma 10 minučių.

Į dubenėlį įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir į jį įdedama tešla. Aliejuje apviolota tešla suvyniojama į kepimo popierių ir dedama į šaldytuvą per naktį (tešla turi būti šaldytuve 8 val, galima laikyti ir 24 val).

Kai tešla pastovi, ji padalinama į tris dalis ir kiekviena dalis iškočiojama su riebaluotomis rankomis ir visos supinamos į kasą.

Bulka dedama į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir apdengiama iš viršaus kepimo popieriumi, dar apdengiama rankšluosčiu ir paliekama 2-3 valandoms pakilti.

Antrasis kiaušinis išplakamas, galima kartu su pienu. Šiuo plakiniu aptepama bulka ir apibarstoma aguonomis.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir kepkite kol gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulka "Pynutė"

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Jogurtas sumaišomas su citrinos sultimis ir paliekamas 10 minučių. Tuo pačiu metu kitame dubenyje sumaišomas šiltas pienas ir vanduo, ištirpinama medus ir sumaišomas su mielėmis ir paliekamas 10 minučių, kad ištirptų mielės.

Sviestas sušildomas iki kambario.

Į jogurtą įmušamas kiaušinis ir lengvai išmaišoma. Tada pridedamas mielių mišinys, dar kartą išmaišoma.

Supilama 2 puodeliai miltų, druska, kalendra, maišoma iki vientisos masės ir tada įdedamas sviestas. Sudedami likusieji miltai ir tešla minkoma 10 minučių.

Į dubenėlį įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir į jį įdedama tešla. Aliejuje apviolota tešla suvyniojama į kepimo popierių ir dedama į šaldytuvą per naktį (tešla turi būti šaldytuve 8 val, galima laikyti ir 24 val).

Kai tešla pastovi, ji padalinama į tris dalis ir kiekviena dalis iškočiojama su riebaluotomis rankomis ir visos supinamos į kasą.

Bulka dedama į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir apdengiama iš viršaus kepimo popieriumi, dar apdengiama rankšluosčiu ir paliekama 2-3 valandoms pakilti.

Antrasis kiaušinis išplakamas, galima kartu su pienu. Šiuo plakiniu aptepama bulka ir apibarstoma aguonomis.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir kepkite kol gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs

Reklama:

Komentarai (6)


  • Rugilė 2017-07-06 22:14

    Kokia dar bulka,tokio žodžio net nera mūsų kalboje...


  • :) 2014-02-05 20:15

    Koks dar batonas... :D Jus bent zodziu prasmes issiaiskinkit ir tada kitus taisykit. Sitas daiktas vadinasi pyne, ragaisis, arba mielinis pyragas. Bet bulka, kokia bebutu to zodzio kilme, vis tiek yra taikliausias apibudinimas tokiam dideliam storam lietuviskam geriui :[~


  • pumpuras 2011-11-30 16:10

    bulka visai nieko, jei nebutu lenkiska :-x :miegu:


  • (anonimas) 2011-11-12 20:48

    o man skanu visai ir as dar gal darysiu :parselis: :taip: :jee:


  • Margo 2011-07-21 20:41

    Batonas, kokia dar bulka?


Daugiau receptų