5 vienetai | bulvių |
200 mililitrų | pienas |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | šaltai rūkytos šoninės (juostelės) |
30 gramų | svogūnai (laiškai) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | sultinys (kubeliais) |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | karis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sriuba (Sopa criolla)
- Margaritos šaltibarščiai
- Sūrio sriuba
- Jogurtinė sriuba
- Pievagrybių sriuba
- Meksikietiška čili sriuba
- Grybų sriuba su sūriu
- Sriuba "Čili"
- Vištienos sriuba
- Tofu sriuba su daržovėmis
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Gardi moliūgų sriuba
- Kreminė krevečių sriuba
- Raugintų kopūstų sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Mamos žirnių sriuba
- Vaistai nuo pachmelo
- Ryžių sriuba su pievagrybiais
- Suomiška žuvienė
Bulbienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
5 vienetai -
Pienas,
200 mililitrų -
Morkos,
1 vienetas -
Šaltai rūkyta šoninė, juostelės,
2 vienetai -
Svogūnai, laiškai,
30 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Sultinys, kubeliais,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės - Karis
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, morką sutarkuojame kuo smulkiau. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druska ir kario prieskoniais.
Bulvėms išvirus, nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias skilteles česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.
Komentarai (53)
-
Zenonas
2024-07-02 16:18
Valgiau tokią sriubą nuo vaikystės. Pati skaniausia. Blenderių tada nebuvo, tai bulvės supjaustomos kubeliais. Daug, per bulvinę tarką tarkuotų morkų pakeptų svieste ir žinoma pakepinti rūkytos šoninės spirgiukai..., o būdavo, kad jos nebūdavo, tai būdavo gerai ir rūkyti lašinukai, o jei dar ten koks raumenuks įsimaišydavo... Ir kiekvienas metų laikas sugeba šią sriubą pagardinti...
-
kornelija
2013-02-07 13:01
neapsakomai skanu :-) visi turetu paragauti :super: :super:
-
anete
2011-04-08 12:24
JAU KELINTA KARTA SKAITINEJUOSI, bet tik si karta isdrisau pamegint,, nugi skanu! Nors as tu visu pertrintu pliurziu nemegstu, bet sita isties galima valgyti :-D
-
rita
2011-02-25 22:46
nuostabi sriubyte, patiko visiems :)
O vyrams labiau patinka kai daugiau sonines:) Pries dedant i sriubyte ja pakepinti reiktu, skaniau :)
-
jovita
2011-02-22 12:11
na man visai nieko,tik kaip kepinau viska aliejaus ypyliau tai jautesi toj kosytej aliejus tai bisky ne kas,bet siaip tai nieko visai,mano mergytei ir patiko,o vyras tai ne neragavo :-) :super:
-
Anna
2010-10-12 16:59
Jeigu neturit kario - geriau nedarykit sriubos -prieskonis suteikia ta grazia orandzine spalva ir savo aitrumu atmusa bulviu sunkuma.
galima eksperementuoti su keliu rusiu bulvemis - as dejau paprastas geltonas - ir viena orandzinine bulve -tokiu būdu sriuba tapo dar sodresnes orandžinės spalvos
Is prieskoniu - prie kario galima įtarkuoti ir muskato (sis prieskonis prie bulviu labai tinka)
-
Edita
2010-10-04 19:19
Si sriubyte labai skani! Saunus receptas, aciu. ;-)
-
tera
2010-10-04 14:21
Cia labiau troskinys gaunasi nei sriuba, nesamone kazkokia :-D
-
ivona
2010-10-04 13:38
:super: :P :P
-
Edis
2010-09-25 15:38
labai skanu!!! :-)