Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 riekės duona (ciabatta)
1 skiltelė česnakas
20 gramų sūris (kietasis (parmezano))
100 gramų sūris (rikotos)
1 valgomasis šaukštas grietinė
1 vienetas čiobreliai (švieži, šakelė)
0.25 vieneto citrinos ((ketvirtis citrinos))
100 gramų pomidorai (vyšniniai)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek čiobreliai (džiovinti, ketvirtis šaukštelio)
šiek tiek džiovintas raudonėlis (džiovinti, ketvirtis šaukštelio)
šiek tiek bazilikas (džiovinti, ketvirtis šaukštelio)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Pomidoriukus perpjauti pusiau, išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų.
2.
Kepti iki 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba įkaitintoje iki 100 °C temp. 1 valandą (žemesnėje temperatūroje kepti pomidoriukai išlieka sultingesni).
3.
Česnaką nulupti, susmulkinti, sumaišyti su 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais.
4.
Kepti iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje įjungus griliaus funkciją 5 minutes, kol duona lengvai apskrus. Išimti iš orkaitės ir ant viršaus iškart užtarkuoti ant viršaus parmezano sūrį.
5.
Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska, pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis.
6.
Ant pakeptos duonos užtepti rikotos sūrio mišinį ir uždėti ant viršaus keptus pomidoriukus.

Skanaus!

Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pomidoriukus perpjauti pusiau, išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų.

  2. Kepti iki 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba įkaitintoje iki 100 °C temp. 1 valandą (žemesnėje temperatūroje kepti pomidoriukai išlieka sultingesni).

  3. Česnaką nulupti, susmulkinti, sumaišyti su 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais.

  4. Kepti iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje įjungus griliaus funkciją 5 minutes, kol duona lengvai apskrus. Išimti iš orkaitės ir ant viršaus iškart užtarkuoti ant viršaus parmezano sūrį.

  5. Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska, pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis.

  6. Ant pakeptos duonos užtepti rikotos sūrio mišinį ir uždėti ant viršaus keptus pomidoriukus.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...