2 kilogramai | bruknės |
1.5 kilogramo | cukrus |
šiek tiek | cinamonas (žievelė) |
šiek tiek | gvazdikėliai (3 - 4) |
2 stiklinės | vanduo |
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Aviečių uogienė- džemas
- Agrastų uogienė
- Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Braškių ir gervuogių džemas
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
- Juodųjų serbentų džemas
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Paprasta žemuogių uogienė
- Braškių uogienė su rabarbarais
- Juodų serbentų uogienė
- Moliūgų uogienė
Bruknių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Bruknės,
2 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Cinamonas, žievelė
- Gvazdikėliai, 3 - 4
-
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bruknių uogas švariai perrinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-27 11:08
tikrai labai daug cukraus. Kaimynė išvis be cukraus verda vienas bruknes, tik prieš verdant jas sutrina.Ji sako, kad cukrus prie mėsos nereikalingas, ir aplamai, cukraus reikia kiek galima mažiau valgyti.
-
Nata
2016-09-04 19:48
Mano nuomone daugoka cukraus jai norisi prie mesos.bet vistiek aciu.bandysiu virti