Briediena iš Rietavo dvaro virtuvės
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai briediena
500 gramų kiauliena (lašiniai arba šoninė)
2 vienetai svogūnai
0.5 vieneto citrinos
4 vienetai gvazdikėliai
šiek tiek kadagio uogos
1 stiklinė raudonas vynas
šiek tiek druska
šiek tiek kalendra
šiek tiek mairūnas
šiek tiek sidabražolė
šiek tiek gudobelė
šiek tiek šermukšnis
šiek tiek obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Briedieną supjaustykite į stambius gabalus išilgai ir prismaigstykite lašinių ar šoninės juostelių. Paruoštus mėsos gabalus užpilkite išvirtu ir ataušintu prieskonių marinatu. Marinuokite apie parą.
2.
Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje ir , išėmę (nuvarvinę), kepsnius apkepkite iš visų pusių ant didelės ugnies.
3.
Apkeptus kepsnius sudėkite į prikaistuvį , išklotą lašinių juostelėmis ir svogūnų griežinėliais, dėkite 3 - 5 citrinos griežinėlius,kelias kadagio uogas, 2 - 4 gvazdikėlius. Kaitinkite, kol kepsniai paraus, o tada apšlakstykite viską raudonu vynu. Labai tinka patiekti su virtomis pupomis ar šparagais.



Šį receptą radau "TV savaitė" žurnale, tačiau yra įvairių šio patiekalo improvizacijų. Recepte nurodyta, jog kepsniai apkepami ant ugnies, tačiau šiais laikais ne visada ir ne kiekvienas turi galimybę virtuvėje pasinaudoti atvira liepsna, tad teko improvizuoti ir ,manau, kad improvizacijos puikiai pasiteisino, nes kepsnys iš tiesų buvo nepakartojamo skonio.

Briediena iš Rietavo dvaro virtuvės

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Briedieną supjaustykite į stambius gabalus išilgai ir prismaigstykite lašinių ar šoninės juostelių. Paruoštus mėsos gabalus užpilkite išvirtu ir ataušintu prieskonių marinatu. Marinuokite apie parą.

  2. Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje ir , išėmę (nuvarvinę), kepsnius apkepkite iš visų pusių ant didelės ugnies.

  3. Apkeptus kepsnius sudėkite į prikaistuvį , išklotą lašinių juostelėmis ir svogūnų griežinėliais, dėkite 3 - 5 citrinos griežinėlius,kelias kadagio uogas, 2 - 4 gvazdikėlius. Kaitinkite, kol kepsniai paraus, o tada apšlakstykite viską raudonu vynu. Labai tinka patiekti su virtomis pupomis ar šparagais.



    Šį receptą radau "TV savaitė" žurnale, tačiau yra įvairių šio patiekalo improvizacijų. Recepte nurodyta, jog kepsniai apkepami ant ugnies, tačiau šiais laikais ne visada ir ne kiekvienas turi galimybę virtuvėje pasinaudoti atvira liepsna, tad teko improvizuoti ir ,manau, kad improvizacijos puikiai pasiteisino, nes kepsnys iš tiesų buvo nepakartojamo skonio.

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...