Braziliškas keksas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukrus
4 vienetai kiaušiniai
250 gramų sviestas (tirpintas)
1 stiklinė kvietiniai miltai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
0.5 stiklinės razinos (džiovintos)
0.5 stiklinės lazdyno riešutai (smulkinti)
0.5 stiklinės vyšnios (šviežios arba uogienė)
1 valgomasis šaukštas citrinos (žievelė, tarkuota)
1 stiklinė pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Braziliškas keksas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų