Braškių uogienė su rabarbarais
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų | rabarbarai |
700 gramų | braškės |
1 valgomasis šaukštas | malto imbiero |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
50 mililitrų | vanduo |
1.5 kilogramo | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinos žievelė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Rabarbarus nuplauname, supjaustome gabaliukais, apšlakstome citrinų sultimis, dedame į puodą su vandeniu, uždengti ir kaitinti ant stiprios ugnies 5 min.
2.
Nuskabyti ir nuplauti braškes, nuvarvinti. Braškes sumaišyti kartu su citrinos žievele ir cukrumi. Masę sudėti į puodą su rabarbarais. Išmaišyti ir 3 val. palikti pastovėti.
3.
Išvirkite uogienę. Nukėlus nuo ugnies, dėti maltą imbierą
4.
Dėti į gerai išplautus stiklainius ir uždaryti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
- Dumplūnės uogienė
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
- Bruknių uogienė
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Žemuogės cukruje
- Sauliaus braškių uogienė
- Paprikų ir aviečių uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Spanguolių uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Slyvų uogienė
- Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
Braškių uogienė su rabarbarais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Rabarbarai,
500 gramų -
Braškės,
700 gramų -
Maltas imbieras,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
50 mililitrų -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Citrinos žievelė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarus nuplauname, supjaustome gabaliukais, apšlakstome citrinų sultimis, dedame į puodą su vandeniu, uždengti ir kaitinti ant stiprios ugnies 5 min.
Nuskabyti ir nuplauti braškes, nuvarvinti. Braškes sumaišyti kartu su citrinos žievele ir cukrumi. Masę sudėti į puodą su rabarbarais. Išmaišyti ir 3 val. palikti pastovėti.
Išvirkite uogienę. Nukėlus nuo ugnies, dėti maltą imbierą
Dėti į gerai išplautus stiklainius ir uždaryti.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...