600 gramų | braškės (supjaustytos į keturias dalis) |
400 gramų | rabarbarai (nulupti, supjaustyti kubeliais) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus (su natūralia vanile) |
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Bruknių uogienė
- Kreminis citrinų pyragas
- Paprikų ir aviečių uogienė
- Obuolių ir cukinijų pagardas
- Braškių uogienė su rabarbarais
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Braškių ir gervuogių džemas
- Obuolių košė
- Bulgariška slyvų uogienė
- Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
- Vyšnios savo sultyse
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Raugerškio uogienė
- Juodų serbentų uogienė
- Mėlynių uogienė
Braškių ir rabarbarų uogienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės, supjaustytos į keturias dalis,
600 gramų -
Rabarbarai, nulupti, supjaustyti kubeliais,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
500 gramų -
Vanilinis cukrus, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliūškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą.
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.