360 gramų | miltai | |
270 gramų | dansukker ekologiško cukraus | |
200 gramų | sviestas | |
200 mililitrų | pienas | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | braškės | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos | |
1 žiupsnelis | druska | |
Glajui: | ||
300 gramų | kreminio sūrio | |
300 gramų | cukrus | |
200 gramų | sviestas | |
0.5 vieneto | citrinos | |
3 valgomieji šaukštai | braškių uogienės | |
2 valgomieji šaukštai | braškių miltelių |
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 16
-
Miltai,
360 gramų -
Dansukker ekologiškas cukrus,
270 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Braškės,
100 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kreminis sūris,
300 gramų -
Cukrus,
300 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Braškių uogienė,
3 valgomieji šaukštai -
Braškių milteliai,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Ištirpinkite sviestą.
Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
Ruošiame glaistą: iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
Keksiukus padenkite glaistu.
Komentarai (2)
-
Kažkas kažkur kažkada
2016-10-20 15:14
Dar nežinau gaminti bet ir Ingrida entuziastų atrodo skaniai