Boquerones en vinagre (kilkė acte)
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek petražolės
5 skiltelės česnakas
1 kilogramas šprotai
2 valgomieji šaukštai druska
100 gramų acto (vyno)
100 gramų alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Nuplauname ir išvalome žuveles (pradedame nuo galvos ir ištraukiame visą stuburą taip jos valosi geriausiai)
2. Išvalytas žuvis sudedame į vandenį ir supilame druską.
Palaikome sudytame vandenyje porą valandų. Išimame ir sudedame žuvis išskleistas gražiai į kokį patogų indą.
3. Supjaustome smulkiai česnaką ir petražoles.
4. Supilame actą, aliejų, česnaką ir petražoles į vieną indą, gerai išmaišome ir supilame ant žuvyčių.
5. Paruoštas žuvytes uždengeme ir paliekame 24 val.

Po 24 val. jos bus išmarinuotos ir paruoštos valgyti :) Ispaniska užkanda prie alaus ar šiaip.

Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Boquerones en vinagre (kilkė acte)

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Nuplauname ir išvalome žuveles (pradedame nuo galvos ir ištraukiame visą stuburą taip jos valosi geriausiai)
2. Išvalytas žuvis sudedame į vandenį ir supilame druską.
Palaikome sudytame vandenyje porą valandų. Išimame ir sudedame žuvis išskleistas gražiai į kokį patogų indą.
3. Supjaustome smulkiai česnaką ir petražoles.
4. Supilame actą, aliejų, česnaką ir petražoles į vieną indą, gerai išmaišome ir supilame ant žuvyčių.
5. Paruoštas žuvytes uždengeme ir paliekame 24 val.

Po 24 val. jos bus išmarinuotos ir paruoštos valgyti :) Ispaniska užkanda prie alaus ar šiaip.

Skanaus

Reklama:

Komentarai (11)


  • linas 2010-12-23 10:36

    Super uzkanda prie alaus, be to petrazoles dedasi kristina, jei nezinai tai geriau nerasyk, be to jos vadina perejil ispaniskai.


  • Kristina 2010-12-22 17:30

    ir dar tokios zuvies kaip kilke nelabai yra lietuvoje juk jura tai skirtinga kur baltijos juroje pagauta zuvis ir kur Ispanijoje didelis skirtumas nebent gauti jau marinuota is Ispanijos :-D :-D
    Cia tiek daug zuvies rusiu kad baisu %-)
    Gal kas ragavo pvz: gambas, mejillones,pulpo..... :super:


  • Kristina 2010-12-22 17:21

    atkreipau demesi kad petrazoles nesideda, dedasi kitas prieskonis kurio lietuvoje nera :-D :-D


  • Kristina 2010-12-22 17:19

    na cia tai teisybe ne viena karta teko ragauti prie alaus ispanisko ;-)


  • liu 2010-06-11 10:21

    skanu,be to,labai teisingai aprasyta. :taip:


  • Giedre 2010-06-10 14:23

    Valgiau sita patiekala Ispanijoje,tikrai skanu! :-)


  • sonata 2009-07-15 21:53

    tikrai pabandysiu :-) nes manau kad skanu yra :-) lsr


  • aurtar 2009-06-16 11:26

    Recepte yra padaryta klaida, nezinau kaip tai atsitiko. Vyno acto reikia pilti ne 2 sauktus bet 100 gramu, su dviem sauktais baquerone niekaip nebus ismarinuota taip kaip turi buti. jei imanoma prasom pataisyti sia klaida.


  • Tomas 2009-06-15 22:48

    Super skanu turėtų būti. Labai mėgstu kilkes ir alų. :alus:


Daugiau receptų