250 gramų | mėsa (pjaustyta) |
250 gramų | mėsa (pjaustyta) |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1 vienetas | svogūnai (tarkuotas) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | petražolės (smulkinta) |
2 valgomieji šaukštai | sūris (tarkuotas, kietasis ar fermentinis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Padažui reikės: 400 g spagečių, 0.5 šaukšto aliejaus, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 0.5 šaukštelio čili pipirų, truputį citrinos sulčių, druskos.
Išverdami spagečiai ir išverčiami į graibštą, kad nutekėtų vanduo. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinama pomidorų padažas. Keptuvą nukėlus nuo ugnies, padažas pagardinamas pipirais, druska bei citrinos sultimis ir sumaišomas su spagečiais. Spagečiai patiekiami kartu su kukuliais.
Bolonijos spagečiai
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, pjaustyta,
250 gramų -
Mėsa, pjaustyta,
250 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, tarkuotas,
1 vienetas - Citrinos, žievelė
-
Petražolės, smulkinta,
1 valgomasis šaukštas -
Sūris, tarkuotas, kietasis ar fermentinis,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš nurodytų produktų padaromi riešuto dydžio kukuliai, kurie 10 min. verdami pasūdytame vandenyje.
Padažui reikės: 400 g spagečių, 0.5 šaukšto aliejaus, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 0.5 šaukštelio čili pipirų, truputį citrinos sulčių, druskos.
Išverdami spagečiai ir išverčiami į graibštą, kad nutekėtų vanduo. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinama pomidorų padažas. Keptuvą nukėlus nuo ugnies, padažas pagardinamas pipirais, druska bei citrinos sultimis ir sumaišomas su spagečiais. Spagečiai patiekiami kartu su kukuliais.
Komentarai (14)
-
Irma
2011-07-02 16:48
Išviso malonėkit nepeikt žmonių kurie nori pasidalinti receptais.Niekam neįdomu ar valgysim lietuvišką ar itališką ar velnias žino kokį patiekalą,svarbu skanų.Tad labai norėčiau ,kad čia rasčiau komentarus tokius,kaip čia skanu ar neskanu,nes neįdomu visa kita.
-
Darius
2009-10-31 12:18
Na jau nepulkit smerkti visi. Maža kiek ten toj Bolonijoj spagečių receptų yra. Čia visi tikriausiai turit mintyje visame pasaulyje garsius "Spaghetti Bolognese", tai jie tikrai kitaip gaminami :-)
-
karolina
2009-09-21 15:08
kazin kur jie toki patiekala italijoi valge?cia prisiskaite paskiau zmones gamina ir isivaizduoja valgantys italiska patiekala:DD
-
aukse
2009-06-22 18:12
:-( JOOOOOOOOOOO
-
Italas
2008-09-26 09:05
Indre, chia tas pats kas atvazhiaves tikras kinietis lazdavotu visus "sueuropejusius" kiniechiu restoranus Lietuvoje. Nieko nuostabaus, kad patiekalas shiek tiek pritemptas musu skoniui.
-
Benediktina
2008-09-26 07:08
Indre, jau girdėjom, kad gyvenat Italijoj, patikėkit, niekam tai neįdomu :) nepatinka - keiskit puslpi ;)
-
Indre
2008-09-26 00:38
tikra nesamone
-
Indre
2008-09-26 00:37
Jei nezinot, tai nors neklaidinkit zmoniu su tokiais receptais... tai net nepanasu i ragu. Kokie dar kukuliai? As 7 metus gyvenu Bolognoj todel , skaitytojai, nepavaisinkit sveciu tokiais spageciais, kad neapsijuoktumete.
-
Dovile
2008-09-16 18:40
Na kiek zinau as tai irgi taip gaminama ;}
-
Tomas
2008-08-25 00:40
Natashenka, nezinau is kur istraukei, bet gal galetum pasidalinti savo patirtimi? Kiek zinau, butent taip ir yra gaminami.