Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas | brokoliai | |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
250 gramų | pievagrybiai | |
200 gramų | boliivinės balandos | |
1 vienetas | morkos | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 vienetas | paprika | |
1 žiupsnelis | žalumynų | |
1 žiupsnelis | parmezano sūris | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | bazilikas | |
1 žiupsnelis | citrininiai pipirai | |
Kepimui: | ||
20 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
2.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
3.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Perlinių kruopų košė su tunu
- Ruginė košė
- Saldi makaronų košė
- Keksiukai su riešutais
- Kvietinė košė
- Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Biri perlinių kruopų košė
- Perlinių kruopų košė
- Sorų kruopų košė
- Silkės salotos
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Žemaitiška žirnių košė su spirgais
- Silkė su manų koše
- Perlinių kruopų košė su spirgučiais
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
- Kukurūzų košė
Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Brokoliai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Pievagrybiai,
250 gramų -
Bolivinė balanda,
200 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Žalumynai,
1 žiupsnelis -
Parmezano sūris,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Bazilikas,
1 žiupsnelis -
Citrininiai pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jurgita
Gaminimo eiga:
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai