400 gramų | zigmo šaltai rūkyta lašišos filė | |
100 gramų | jogurtas | |
Žirnelių kremui: | ||
100 gramų | varškė | |
200 gramų | žirneliai | |
100 gramų | grietinėlės, 35% | |
šiek tiek | druska | |
50 gramų | sviestas | |
Blyneliams: | ||
100 gramų | pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | miltai | |
1 vienetas | ciberžolė |
Kremo gamyba: grietinėlėje lėtai troškinami žirneliai 10 min., po to dedamas sviestas ir viskas gerai sutrinama trintuve.
Krapų aliejais gaminimas: krapai nuplikomi verdančiu vandeniu, užpilami aliejumi, actu, pagardinama druska bei pipirais. Trintuvu viskas labai gerai sutrinama.
Ant lietinio blyno tepamas varškės kremas, ant jo dedama lašiša ir susukama cilindro forma. Po to tvirtai įsukama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 2-3 val. Suktinukas supjaustomi griežinėliais ir sudedamas ant žirnelių kremo, šalia pilamas jogurtas ir pašlakstoma krapų aliejumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortilijos su kumpeliu
- Helovyno voriukai
- Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
- Silkės užtepėlė
- Gaspadoriaus užkanda
- Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
- Pusryčiai "Dopingas"
- Rudeniška silkė su daržovėmis
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Šventiniai šaltienos drebučiai
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Sūrio lazdelės
- Avokadai su krevetėmis
- Traškus migdolų užkandis
- Pavasarinis silkės užkandis
- Seniai besmegeniai
- Įdaryti kiaušiniai
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
- Vištienos tortas
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
ZIGMO šaltai rūkyta lašišos filė,
400 gramų -
Jogurtas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
100 gramų -
Žirneliai,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 gramų - Druska
-
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
100 gramų -
Ciberžolė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Blynelių gaminimas: kiaušiniai išsukami, pilamas pienas, po truputį sudedami miltai ir ciberžolė. Viskas gerai išmaišoma. Keptuvėje išlydomas sviestas ir iškepami lietiniai blynai. Iškeptus blynelius reikia atvėsinti.
Kremo gamyba: grietinėlėje lėtai troškinami žirneliai 10 min., po to dedamas sviestas ir viskas gerai sutrinama trintuve.
Krapų aliejais gaminimas: krapai nuplikomi verdančiu vandeniu, užpilami aliejumi, actu, pagardinama druska bei pipirais. Trintuvu viskas labai gerai sutrinama.
Ant lietinio blyno tepamas varškės kremas, ant jo dedama lašiša ir susukama cilindro forma. Po to tvirtai įsukama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 2-3 val. Suktinukas supjaustomi griežinėliais ir sudedamas ant žirnelių kremo, šalia pilamas jogurtas ir pašlakstoma krapų aliejumi.