500 gramų | jautiena (išpjova) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastasis guliašas
- Kiaulienos šašlykai
- Mėsos kepsnys su grybais
- Įdaryti pomidorai
- Suktinukai
- Keptų kepenų gaminimas
- Kotletai pomidorų padaže
- Jautienos kepsnys
- Virta šerniena
- Steikai
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Kepsniai su ananasais
- Strėvos suktinis
- Šutinta kiškiena
- Spanguolinis šašlykas
- Kepsnys “Kelmas”
- Dešrelės su įdaru
- Įdaryti burokėliai
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Kepsnys Du milžinai
Bifšteksas ant grotelių
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, išpjova,
500 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjovą supjaustykite riekėmis, išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais.
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Komentarai (7)
-
nesupratau
2012-06-26 14:41
Kalba apie steiko kepima, o raso apie bifsteksa/. tai kas is tikro turetu but?
-
Alfa
2012-02-04 16:06
Pirmiausia - tikram steikui mesa turi but brandinta. Pjauti raumens skaidulas skersai ir medaljono plokstumas sutepti alyvuogiu aliejumi, o ismusti mesos jokiu budu negalima. Abi puses kepti ant karstu angliu po 2 min. ir apkepus sudeti i karsta inda virs karstu pelenu. Tokiu budu steikas is kruvino letai tampa vidutiniu o veliau ir gerai iskeptu. As sudau ir barstau pipirais jau apkepta mesa, kai ji bresta inde virs pelenu.
-
Inga
2010-09-10 15:58
Kepant 15-20 min mesa buna kieta, norint kad butu mesyte minksta negalima kepti ilgiau 4- 8 min priklausomai nuo dydzio, tuo labiau negalima ismusti.