
4 vienetai | kiaušiniai |
280 gramų | miltai |
250 mililitrų | pienas |
125 gramai | sviestas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 žiupsneliai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jogurtiniai vafliai
-
Senoviniai vafliai
-
Sezamo gardumynas
-
Trapūs vafliai
-
Vafliai su mėlynėmis
-
Vafliai su spanguolėmis
-
Vaflių tortas
-
Įdaryti vafliai
-
Vafliukai su kremu
-
Amerikietiški vafliai
-
Vafliai - Širdutės
-
Minkšti vafliai
-
Vafliai
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Sauliaus Vafliai
-
Pertepti karameliai vafliai
-
Vaflių tortas "Greitukas"
-
Vafliai su chalva
Belgiški vafliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
280 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
125 gramai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilės ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą išlydome mikrobanginėje, paliekame, kad atvėstų.
Kiaušinių trynius, cukrų, 1 žiupsnį druskos ir vanilės ekstraktą suplakame mikseriu iki baltos masės. Į kiaušinių masę supilame pieną, gerai išmaišome. Po to įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome. Sviestą supilame į vaflių tešlą, išmaišome iki vientisos masės, tešla turi būti tirštoka.
Kiaušinių baltymus išplakame su 1 žiupsniu druskos (taip baltymai greičiau išsiplaka). Plakame tol, kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekris. Baltymus atsargiai įmaišome į vaflių tešlą.
Kol vaflinė kaista, paliekame tešlą pastovėti. Kiekvienam vafliui aš dėjau po 3 valg. š. tešlos, paskirsčiau ant keptuvės, uždengiau ir apverčiau vaflinę, taip vafliai iškepa purūs. Jei dėsite mažiau tešlos, vafliai bus labai ploni. Žinoma, tešlos kiekis vaflinėje priklauso nuo vaflinės dydžio. Kepame, kol truputį paruduoja. Skanaukite su mėgstamais pagardais!