Befstrogenas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
320 gramų jautiena (filė)
1.5 valgomojo šaukšto margarinas
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
80 gramų grietinė
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
1 vienetas svogūnai
300 gramų bulvių
šiek tiek pipirai (juodieji)
šiek tiek druska
šiek tiek petražolės (lapeliai)
šiek tiek krapai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Mėsa supjaustoma 2 cm storio griežinėliais ir išmušama iki 0,5—0,8 cm storio. Po to supjaustoma 3—4 cm ilgio juostelėmis, apibarstoma druska bei pipirais ir iškepama įkaitintame aliejuje (jo turi būti gana daug). Mėsos juostelės apipilamos grietinės padažu (pagamintu iš sviesto, miltų ir grietinės), kartu sudedamas pomidorų padažas ir svieste pakepinti svogūnai. Užpilas tik užvirinamas ir tuoj pat nukeliamas nuo ugnies. Prie befstrogeno labiausiai tinka keptos bulvės. Prieš paduodant, mėsa apibarstoma smulkiai supjaustytais žalumynais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Befstrogenas

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma 2 cm storio griežinėliais ir išmušama iki 0,5—0,8 cm storio. Po to supjaustoma 3—4 cm ilgio juostelėmis, apibarstoma druska bei pipirais ir iškepama įkaitintame aliejuje (jo turi būti gana daug). Mėsos juostelės apipilamos grietinės padažu (pagamintu iš sviesto, miltų ir grietinės), kartu sudedamas pomidorų padažas ir svieste pakepinti svogūnai. Užpilas tik užvirinamas ir tuoj pat nukeliamas nuo ugnies. Prie befstrogeno labiausiai tinka keptos bulvės. Prieš paduodant, mėsa apibarstoma smulkiai supjaustytais žalumynais.

Reklama:

Komentarai (16)


  • Liu 2011-11-20 15:04

    Ir dar mazas pastebejimas.grafas si patiekala valge su ryziais ne su jokiom bulvem.tai autorius pries rasydamas pasidomek patiekalo kilme ir darymo procesa.


  • Liu 2011-11-20 15:00

    Cia gerai pastebeta jog beef,prancuziskai jautiena yra.o strogonovas buvo rusu grafas.jis nuvyko i prancuzija,ten paprase pagamint kazka skanaus..stai ir pagamino.tik cia neparasyta pievagrybiai..o jie butini.tai prancuzu patiekalas,ne rusu.rusai kaip visada pasisavino ir tiek.


  • master 2011-06-05 18:18

    beefstrogenas skanesnis su svieziom virtom bulvem!


  • ewe 2010-12-06 17:19

    valgykit jei is sirdies zmogus paraso o ne tyciokites gal patys nieko nesugebat :bloga: :-D


  • (anonimas) 2010-05-15 14:16

    :super: :-D


  • rcx 2010-02-02 11:25

    > to Arce ...kaimas


  • Linksmute 2010-01-06 00:05

    Na - tikrai nesikabineju prie zodziu , atsakau Arce . Patiekalas israstas ruso , pavarde Strogonov. Na , o pradzia " beef" (jautiena) paprasciausiai naudojamas tarptautineje virtuveje - stai ir pavadinimas kilo "Beefstrogonov" , lygiai taip pat kaip "Kotletas" ir Afrikoj kotletas. :-D :jee: o:-)


  • Arcė 2010-01-05 23:58

    Jo, žodis "befstrogenas" tikrai grynai rusiškas, kaip ir "steikas". Geri tie "rusiški" patiekalai.
    Šiap, tai skanu.


  • to keistuoles 2009-12-27 14:41

    kad juostelem, tai cia faktas, as dirbau restorane rusu laikais ir galiu pasakyti,kad skonis sito neatitinka tikrojo :bloga:


  • keistuoles jus 2009-12-22 18:48

    Tikrasis tradicinis befstrogenas kaip tik taip ir gaminamas. Na, kazkadaise, pacioje pradzioje befstrogenas buvo pjaustomas kubeliais, bet su laiku tradiciniu tapo pjaustymas juostelemis (tai nera siu dienu ismiskas). O skiriasi jis nuo tikrojo tik vienu dalyku. Neturetu ieiti svogunai ir zalumynai. Kodel kritikuojat neismanydami?


Daugiau receptų