800 gramų | avienos |
2 vienetai | svogūnai (laškai) |
1 valgomasis šaukštas | acto |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | pomidorai |
100 gramų | svogūnai (laškai) |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Ant kiekvienos juostos dėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų, svogūnų, sukite jas pailgais ritinėliais ir užvėrę ant atskirų iešmelių kepkite virš karštų anglių, retkarčiais patepdami taukais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryti makaronai
- Dzūkiški kukulaičiai
- Šernienos kepsnys
- Karštas plovas
- Mėsos apkepas
- Kepsnys su pomidorais ir špinatais
- Aštrūs mamos kotletukai
- Pikantiški veršienos kepsniai
- Pikantiška triušiena
- Mineralinis šašlykas
- Pica su saliami ir žirneliais
- Įdarytos parikos
- Dešrelės su įdaru
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
- Žuvinto kepsnys
- Kiaulienos kepsnys
- Neįprasti šašlykai
- Sultingieji šonkauliukai
- Aštrus šašlykas
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
Basturma
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Svogūnai, laškai,
2 vienetai -
Actas,
1 valgomasis šaukštas -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorai,
2 vienetai -
Svogūnai, laškai,
100 gramų - Kvapieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą supjaustykite kuo platesnėmis juostomis (iš 800 g kumpio arba nugarinės turėtų išeiti 4 juostos), lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pašlakstykite actu, atskiestu 2 šaukštais vandens, ir sumaišę su žiedeliais pjaustytais svogūnais 3-4 valandas palaikykite šaltai.
Ant kiekvienos juostos dėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų, svogūnų, sukite jas pailgais ritinėliais ir užvėrę ant atskirų iešmelių kepkite virš karštų anglių, retkarčiais patepdami taukais.
Komentarai (11)
-
vv
2016-03-15 17:28
ko gero autorius susimaišė su kitu patiekalu, cia kazkas ne taip:)
-
Virginijus
2015-02-27 14:24
Šį receptą skaičiau kitame tinklapyje, kur buvo aprašytas avienos šašlykas.Tai akivaizdi klaida.
-
nika
2014-12-15 11:50
nesamone, ja juk dziovinti reikia :/
-
ndl
2014-10-02 12:19
jai cia basturnai, tai as jav prezidentas.
-
Arvydas Z
2012-11-02 21:16
... į apvoliojimo mišinį dar dedama paprikos: pagal skonį nuo saldžios iki labai aštrios...
-
Arvydas Z
2012-11-02 21:12
Dažniausiai tokias komedijas krečia mažaraščiai: tėvai dukras krikštija Traviatomis, pomidorų pliurzą pavadina Adžika, o čia - keptą avieną - Basturma :-D.
"Bastirmak" iš turkų kalbos reiškia "spausti,slėgti", taigi ir Basturmos paruošimas su tuo susijęs.
Mėsa keliom dienom stipriai pasūdoma, po to, nuplaunama vandeniu ir paslegiama (kaip lietuviškas varškinis sūris), kad išspausti drėgmės perteklių. Po poros dienų padžiaunama 10-15 dienų. Prieš padžiaunant, galima apvolioti pertrintų kumino sėklų, vaistinės ožragės sėklų ir česnako mišiniu. Nepainiokit kumino ir kmyno. Kuminas kitokio skonio ir stipraus kvapo kmyno giminaitis.
Naudojama jautiena, aviena, ožkiena ir kupranugarių mėsa. Pastaroji brangiausia.
Griežtai jautienos basturma gamina tik armėnai.
O šiaip, rašantieji, vien tik iš pagarbos sau, galėtų pasidomėti, apie ką ir kokias nesąmones ruošiasi paviešinti...
-
Raminta
2012-04-20 22:04
tikrai prajuokino :) Niekas neprilygs tikrai egiptietiškai basturmai! Nesiginčysiu, receptas gal ir neblogas, bet tikra basturma čia net nekvepia....
-
Jurate
2011-10-05 17:01
Barturma - tai vytinta jautiena.... kokia cia dar aviena kepta :-D prajuokino
-
Alina
2011-04-23 21:54
kiek zinau basturma tai vytinta jautiena... :-p