Barščiai su ausytėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
2 litrai vanduo
3 vienetai burokėliai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas morkos
1 vienetas petražolės (šakelė)
2 vienetai lauro lapų (lapai)
šiek tiek druska
5 vienetai grybai (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Barščiai su ausytėmis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.

Reklama:

Komentarai (2)


  • Julija 2009-03-02 17:13

    labai skanus ir lengvai ruosiamas :super:


Daugiau receptų