Baravykų salotos "Margos" su majonezu
AUTORIUS:
Alma K.
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
740 gramų baravykai (virti)
2 pundeliai svogūnų laiškai
360 gramų morkos
400 gramų bulvių
500 gramų majonezas (VILNIUS)
1 vienetas agurkų ( švieži ilgavaisiai )
1 pundelis petražolės
4 vienetai kiaušiniai
1 vienetas svogūnai
100 mililitrų aliejaus
3 žiupsneliai pipirai ( malti )
3 žiupsneliai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves išverdame su lupenomis. Morkas išverdame. Kietai išverdame kiaušinius. Virtas bulves, morkas ir kiaušinius atvėsiname.
2.
Grybus nuplauname, supjaustome smulkiais kubeliais. Grybus truputį pasūdome ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu apkepiname aliejuje.
3.
Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
4.
Morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
5.
Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
6.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapojame peiliu. Trynius taip pat susmulkiname.
7.
Agurkus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
8.
Ant padėklo arba plokščios lėkštės statome torto formą be dugno (norint mažesnių porcijų, reikia naudoti mažesnį formavimo žiedą). Dedame pirmą sluoksnį iš virtų bulvių, aptepame majonezu.
9.
Antras sluoksnis iš žalių svogūnų laiškų. Vėl aptepame majonezu.
10.
Trečias sluoksnis iš agurkų. Aptepame majonezu.
11.
Ketvirtas sluoksnis iš baravykų, apkeptų su svogūnais. Majonezu tepti šio sluoksnio nereikia.
12.
Ant grybų dedame penktą sluoksnį iš susmulkintų kiaušinių baltymų. Aptepame majonezu.
13.
Šeštas sluoksnis virtų morkų. Aptepame majonezu.
14.
Viršutinis sluoksnis iš smulkiai sutrintų kiaušinių trynių. Puošiame petražolėmis.
15.
1 valandą palaikome šaldytuve, kad subręstų. Tada atsargiai nuimame formą ir patiekiame.

Populiariausi receptai šią savaitę

Baravykų salotos "Margos" su majonezu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Bulves išverdame su lupenomis. Morkas išverdame. Kietai išverdame kiaušinius. Virtas bulves, morkas ir kiaušinius atvėsiname.

  2. Grybus nuplauname, supjaustome smulkiais kubeliais. Grybus truputį pasūdome ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu apkepiname aliejuje.

  3. Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.

  4. Morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.

  5. Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.

  6. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapojame peiliu. Trynius taip pat susmulkiname.

  7. Agurkus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.

  8. Ant padėklo arba plokščios lėkštės statome torto formą be dugno (norint mažesnių porcijų, reikia naudoti mažesnį formavimo žiedą). Dedame pirmą sluoksnį iš virtų bulvių, aptepame majonezu.

  9. Antras sluoksnis iš žalių svogūnų laiškų. Vėl aptepame majonezu.

  10. Trečias sluoksnis iš agurkų. Aptepame majonezu.

  11. Ketvirtas sluoksnis iš baravykų, apkeptų su svogūnais. Majonezu tepti šio sluoksnio nereikia.

  12. Ant grybų dedame penktą sluoksnį iš susmulkintų kiaušinių baltymų. Aptepame majonezu.

  13. Šeštas sluoksnis virtų morkų. Aptepame majonezu.

  14. Viršutinis sluoksnis iš smulkiai sutrintų kiaušinių trynių. Puošiame petražolėmis.

  15. 1 valandą palaikome šaldytuve, kad subręstų. Tada atsargiai nuimame formą ir patiekiame.

Receptą atsiuntė Alma K.
Reklama:

Komentarai (2)


  • Zita 2015-04-28 11:38

    Šitą gaminsiu būtinai, sužavėjo.


Daugiau receptų