740 gramų | baravykai (virti) |
2 pundeliai | svogūnų laiškai |
360 gramų | morkos |
400 gramų | bulvių |
500 gramų | majonezas (VILNIUS) |
1 vienetas | agurkų ( švieži ilgavaisiai ) |
1 pundelis | petražolės |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
100 mililitrų | aliejaus |
3 žiupsneliai | pipirai ( malti ) |
3 žiupsneliai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkių salotos
- Jautienos salotos
- Silkių salotos su grybais ir daržovėmis
- Balta mišrainė
- Virtų pupų mišrainė
- Rūkytos vištienos ir daržovių mišrainė
- Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
- Skaniausia mišrainė
- Rusiškos salotos
- Bulvių salotos su svogūnais
- Grybų salotos su rūkytu kumpiu
- Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos
- Rūkytos žuvies salotos
- Mišrainė su citrinos sultimis
- Mišrainė valgomam krepšelyje
- Salotos „Sniegena“
- Makaronų mišrainė su pievagrybiais
- Salotos su krekeriais
- Salotos su mėsa
- Pievagrybių mišrainė
Baravykų salotos "Margos" su majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Baravykai, virti,
740 gramų -
Svogūnų laiškai,
2 pundeliai -
Morkos,
360 gramų -
Bulvės,
400 gramų -
Majonezas, VILNIUS,
500 gramų -
Agurkai, švieži ilgavaisiai ,
1 vienetas -
Petražolės,
1 pundelis -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
100 mililitrų -
Pipirai, malti ,
3 žiupsneliai -
Druska,
3 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išverdame su lupenomis. Morkas išverdame. Kietai išverdame kiaušinius. Virtas bulves, morkas ir kiaušinius atvėsiname.
Grybus nuplauname, supjaustome smulkiais kubeliais. Grybus truputį pasūdome ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu apkepiname aliejuje.
Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapojame peiliu. Trynius taip pat susmulkiname.
Agurkus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Ant padėklo arba plokščios lėkštės statome torto formą be dugno (norint mažesnių porcijų, reikia naudoti mažesnį formavimo žiedą). Dedame pirmą sluoksnį iš virtų bulvių, aptepame majonezu.
Antras sluoksnis iš žalių svogūnų laiškų. Vėl aptepame majonezu.
Trečias sluoksnis iš agurkų. Aptepame majonezu.
Ketvirtas sluoksnis iš baravykų, apkeptų su svogūnais. Majonezu tepti šio sluoksnio nereikia.
Ant grybų dedame penktą sluoksnį iš susmulkintų kiaušinių baltymų. Aptepame majonezu.
Šeštas sluoksnis virtų morkų. Aptepame majonezu.
Viršutinis sluoksnis iš smulkiai sutrintų kiaušinių trynių. Puošiame petražolėmis.
1 valandą palaikome šaldytuve, kad subręstų. Tada atsargiai nuimame formą ir patiekiame.
Komentarai (2)
-
Zita
2015-04-28 11:38
Šitą gaminsiu būtinai, sužavėjo.