Vidutinio dydžio baravykai gerai nuplaunami. Kepurelės ir koteliai supjaustomi gabaliukais, sudedami į keptuvę ir kepami, kol atsiradusios sultys išgaruoja. Tada dedama sviestas, smulkiai supjaustyti svogūnai ir maišant dar pakepinama 10 min. Po to beriama druskos, pipirų, pilama grietinė ir vėl pakepinama 5 min. Vietoj grietinės galima įpilti vandens.
Patiekiama su virtomis bulvėmis.
Baravykai kepti savo sultyse
INGREDIENTAI:
500 gramų | baravykai (švieži) |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baravykai kepti savo sultyse
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Baravykai, švieži,
500 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%,
2 valgomieji šaukštai -
Juodieji pipirai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vidutinio dydžio baravykai gerai nuplaunami. Kepurelės ir koteliai supjaustomi gabaliukais, sudedami į keptuvę ir kepami, kol atsiradusios sultys išgaruoja. Tada dedama sviestas, smulkiai supjaustyti svogūnai ir maišant dar pakepinama 10 min. Po to beriama druskos, pipirų, pilama grietinė ir vėl pakepinama 5 min. Vietoj grietinės galima įpilti vandens.
Patiekiama su virtomis bulvėmis.
Reklama:
Komentarai (5)
-
rimantasxxl
2011-01-23 10:34
vejai,jei nori tikro baravyko skonio-neplautus,smulkintus baravykus pakepinti svieste su prieskoniais+truputi cukraus -isryskina skoni. :bloga:
-
albina
2009-09-11 12:29
Skaičiau, kad baravykų plauti nereikia, užtenka gerai nuvalyti. Kepami daugiau kaip 30 min baravykai kietėja. Šiaip tai labai skanu niam ,niam.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...