700 gramų | kvietiniai miltai | |
1 vienetas | kondensuotas pienas (indelis) | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
50 gramų | sviestas | |
1 pakelis | vanilinis cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
3 vienetai | kiaušinių trynių | |
šiek tiek | aguonų |
Man gavosi 125 barankėlės :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Žaliosios eglutės
- Imbieriniai sausainukai
- Voveraitės
- Trapios tešlos sausainiai
- Biskočiai
- Graikinių riešutų sausainiai
- Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Sausainiai su krakmolu
- Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
- Paprastuoliai sausainukai
- Vamzdeliai su avietėmis
- Aguoniniai sausainėliai
- Imbieriniai Viktorijos sausainiai
- Kamelijos skanėstas
- KŪČIUKAI
- Sausainiukai pailgiukai su varške
- Skanios širdelės
- Šokoladiniai sausainukai
- Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
Barankėlės
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
700 gramų -
Kondensuotas pienas, indelis,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušinių tryniai,
3 vienetai - Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dedam į dubenį kiaušinius, sutirštintą pieną, minkštą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Tada dedam miltus. Tešla turi būti minkšta, nors vis tiek bus šiek tiek lipni – taip ir reikia.
Nuo tešlos „atplėšti“ graikinio riešuto dydžio gabaliuką, rankomis suformuoti virvutę 1 cm storio ir sujungti jos galus. Štai ir gavosi barankėlė :)
Vieną trynį sumaišyti su aguonomis (1-2 šaukšteliai). Barankėlę dedam ant delno, kitos rankos pirštais atsargiai tepam aguonų masę ir dedam ant kepimo popieriaus.
Kepti 200-210 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min.
Man gavosi 125 barankėlės :)
Komentarai (13)
-
gita
2019-01-21 17:32
o be kiausiniu neiseitu
-
Kokio
2015-04-08 20:48
Koks skirtumas ar saldus ar ne
-
kristina
2011-11-06 14:10
o kokio reikia kondensuoto pieno ar saldaus ar nesaldaus?? :-) :ne:
-
daiva
2010-10-29 14:27
galima iskocioti tesla,tada su puodeliu padaryti apskritima,o viduriuka su kamsteliu nuo butelio isspaust,be vargo ir greit gaunasi baronkyte ;-)
-
Zaneta
2010-06-25 12:20
:super:,labai patiko,achiu uz receptuka :-) :mmm:
-
Sulute
2010-06-15 17:07
na einu kepti,kazkaip vilioja,manau kad labai skanu!!!!!!!! :-( :-( :-( :-( :-( :-(
-
...aiste liukaityte
2010-04-11 10:36
:valgau: tokios baronkeles oho kaip skanu! :mmm:
-
Margarita iš Klaipėdos
2010-03-07 16:31
galima ir teptuku
-
liu
2010-03-07 11:27
o negalima teptuku aptepti?kazkaip neestetiska.....
-
sigita
2010-02-02 13:39
tai,labai skanu :-)