Tešlai: | ||
450 gramų | miltai | |
180 gramų | varškė | |
100 mililitrų | pienas | |
80 mililitrų | aliejaus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
Įdarui: | ||
100 gramų | cukrus | |
2 vienetai | obuoliai | |
2 vienetai | kriaušės | |
1 valgomasis šaukštas | sviestas | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės prie arbatos
- Bandelės širdutės
- Dešriukai
- Skaniosios bandelės su mėsa
- Lazdelės su sūriu
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Mielinės spurgos
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Tobulas mėsainis
- Aguoninis pyragas
- Dešrelės tešloje
- Avižinės bandelės
- Bandelės su džemu
- Švediškos bandelės
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Pusryčių bandelės
- Mielinės bandelės
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės su varške
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Miltai,
450 gramų -
Varškė,
180 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Aliejus,
80 mililitrų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
100 gramų -
Obuoliai,
2 vienetai -
Kriaušės,
2 vienetai -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite įdarą: keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius, kriaušes ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.
Pasiruoškite tešlą: į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimo dydžio skritulius (stiklinės ar dubenėlio dydžio). Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute.
Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.