Bandelės su kviečiais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
175 gramai kviečiai (grūdai)
400 mililitrų pienas
50 gramų mielės
2 arbatiniai šaukšteliai druska
1 valgomasis šaukštas aliejaus
200 gramų varškė
500 gramų ruginiai miltai (rupūs)
300 gramų kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bandelės su kviečiais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų