800 gramų | pieniškų dešrelių |
200 gramų | miltai |
200 gramų | sviestas |
100 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sezamo sėklų |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
7 gramai | sausų mielių |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avižinės bandelės
- Pyragėliai su mėsa
- Migdolinės bandelės
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
- Bandelės su cinamonu
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Cinamoninės sraigutės
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Tobulas mėsainis
- Pyragas su razinomis
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
- Naminė balta duona
- Bandelės su kviečiais
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Bandelės "Rožytės"
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Įdarytos bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su įdaru
Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pieniškos dešrelės,
800 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sezamo sėklos,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Sausos mielės,
7 gramai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol suputos.
Didesniame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos, dedame kambario temperatūroje suminkštėjusį sviestą ir minkome rankomis, kol gausime trupinius.
Į gautus trupinius supilame mieles su pienu ir minkome. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
Kai tešla jau paruošta, uždengiame ir dedame ją ~1 val į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.
Po valandos imame tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tuomet imame dešrelę ir aplink ją vyniojame juostelę. Dedame į kepimo skardą.
Tuomet išplakame kiaušinį ir paruoštu plakiniu aptepame bandeles. Ant viršaus apibarstome sezamo sėklomis.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C (iš viršaus ir apačios funkcija) temperatūroje apie 20 - 25min, kol gražiai apskrunda. Valgome su mėgstamu padažu, pvz., majonezas, pomidorų padažas ir česnakas. Skanaus. :)