Bandelės su aguonomis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1.5 arbatinio šaukštelio mielės (sausos)
1 vienetas kiaušiniai
0.25 arbatinio šaukštelio druska
200 mililitrų pienas
50 gramų sviestas
3 valgomieji šaukštai aliejaus
5 valgomieji šaukštai cukrus
1 vienetas vanilinis cukrus (pakelis)
2.5 stiklinės kvietiniai miltai
75 gramai razinos
3 valgomieji šaukštai aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Razinas išmirkome karštame vandenyje, nusausiname ir paliekame džiūti. Tada sumaišome su trupučiu miltų.

Aguonas verdame su puse stiklinės vandens 1 minutę ir paliekame pastovėti 10 minučių, o tada nukošiame, kad gerai nubėgtų vanduo.

Mieles ištirpiname su šiltu pienu, sumaišome su cukrumi ir dviem šaukšteliais miltų ir paliekame pastovėti 10 minučių.

Dubenyje sumaišome augalinį aliejų, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį.

Į mielių mišinį beriame stiklinę išsijotų miltų ir gerai maišome. Tada supilame aliejaus mišinį, aguonas bei razinas. Viską gerai išmaišome. Suberiame dar vieną stiklinę išsijotų miltų ir dedame sviestą, išminkome. Galiausiai suberiame likusius išsijotus miltus ir suminkome tešlą (jei reikia miltų pridėkite daugiau). Paliekame tešlos kamuolį šiltai valandai laiko.

Kepimo indą ištepame sviestu. Tešlą daliname į gabaliukus, padarome rutuliukus ir dedame į kepimo indą, vieną šalia kito. Paliekame 15 - 20 minučių pastovėti.

Kiekvienas gabaliukas aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas cukrumi. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepame iki kol gražiai paruduos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bandelės su aguonomis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Razinas išmirkome karštame vandenyje, nusausiname ir paliekame džiūti. Tada sumaišome su trupučiu miltų.

Aguonas verdame su puse stiklinės vandens 1 minutę ir paliekame pastovėti 10 minučių, o tada nukošiame, kad gerai nubėgtų vanduo.

Mieles ištirpiname su šiltu pienu, sumaišome su cukrumi ir dviem šaukšteliais miltų ir paliekame pastovėti 10 minučių.

Dubenyje sumaišome augalinį aliejų, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį.

Į mielių mišinį beriame stiklinę išsijotų miltų ir gerai maišome. Tada supilame aliejaus mišinį, aguonas bei razinas. Viską gerai išmaišome. Suberiame dar vieną stiklinę išsijotų miltų ir dedame sviestą, išminkome. Galiausiai suberiame likusius išsijotus miltus ir suminkome tešlą (jei reikia miltų pridėkite daugiau). Paliekame tešlos kamuolį šiltai valandai laiko.

Kepimo indą ištepame sviestu. Tešlą daliname į gabaliukus, padarome rutuliukus ir dedame į kepimo indą, vieną šalia kito. Paliekame 15 - 20 minučių pastovėti.

Kiekvienas gabaliukas aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas cukrumi. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepame iki kol gražiai paruduos.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų