Bananų “Flambe” desertas
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek grietinėlės, 35% (plakta)
1 vienetas apelsinų
3 valgomieji šaukštai cukrus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai sviestas (nesūdytas)
0.25 stiklinės brendis (arba apelsinų likeris)
3 vienetai bananai
šiek tiek druska
0.5 stiklinės romas (tamsus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Apelsino žievelę nutarkuok ir išspausk jo sultis.

2. Nedidelėje keptuvėje išlydyk sviestą ir cukrų. Sudėk apelsino žievelę ir viską maišyk, kol cukrus karamelizuosis.

3. Nukelk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk brendį ar likerį, apelsino sultis ir druską. Vėl uždėk keptuvę ant ugnies. Sudėk per pusę perpjautus bananus, perpjauta puse žemyn. Kepk bananus, kol jie glazūruosis ir parus.

4. Apkeptus bananus sudėk į lėkštes.

5. Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink keletą sekundžių. Padažą supilk ant bananų ir degtuku padek.

6. Patiek su plakta grietinėle.

7. Alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose, jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.

Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Bananų “Flambe” desertas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Apelsino žievelę nutarkuok ir išspausk jo sultis.

2. Nedidelėje keptuvėje išlydyk sviestą ir cukrų. Sudėk apelsino žievelę ir viską maišyk, kol cukrus karamelizuosis.

3. Nukelk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk brendį ar likerį, apelsino sultis ir druską. Vėl uždėk keptuvę ant ugnies. Sudėk per pusę perpjautus bananus, perpjauta puse žemyn. Kepk bananus, kol jie glazūruosis ir parus.

4. Apkeptus bananus sudėk į lėkštes.

5. Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink keletą sekundžių. Padažą supilk ant bananų ir degtuku padek.

6. Patiek su plakta grietinėle.

7. Alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose, jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.

Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...