šiek tiek | grietinėlės, 35% (plakta) |
1 vienetas | apelsinų |
3 valgomieji šaukštai | cukrus (rudasis) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (nesūdytas) |
0.25 stiklinės | brendis (arba apelsinų likeris) |
3 vienetai | bananai |
šiek tiek | druska |
0.5 stiklinės | romas (tamsus) |
2. Nedidelėje keptuvėje išlydyk sviestą ir cukrų. Sudėk apelsino žievelę ir viską maišyk, kol cukrus karamelizuosis.
3. Nukelk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk brendį ar likerį, apelsino sultis ir druską. Vėl uždėk keptuvę ant ugnies. Sudėk per pusę perpjautus bananus, perpjauta puse žemyn. Kepk bananus, kol jie glazūruosis ir parus.
4. Apkeptus bananus sudėk į lėkštes.
5. Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink keletą sekundžių. Padažą supilk ant bananų ir degtuku padek.
6. Patiek su plakta grietinėle.
7. Alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose, jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.
Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Bananų “Flambe” desertas
- Paruošimo laikas:
- Grietinėlė, 35%, plakta
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Cukrus, rudasis,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, nesūdytas,
2 valgomieji šaukštai -
Brendis, arba apelsinų likeris,
1/4 stiklinės -
Bananai,
3 vienetai - Druska
-
Romas, tamsus,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Apelsino žievelę nutarkuok ir išspausk jo sultis.
2. Nedidelėje keptuvėje išlydyk sviestą ir cukrų. Sudėk apelsino žievelę ir viską maišyk, kol cukrus karamelizuosis.
3. Nukelk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk brendį ar likerį, apelsino sultis ir druską. Vėl uždėk keptuvę ant ugnies. Sudėk per pusę perpjautus bananus, perpjauta puse žemyn. Kepk bananus, kol jie glazūruosis ir parus.
4. Apkeptus bananus sudėk į lėkštes.
5. Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink keletą sekundžių. Padažą supilk ant bananų ir degtuku padek.
6. Patiek su plakta grietinėle.
7. Alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose, jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.
Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt