Baltasis čili troškinys
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Visi esame pripratę prie tradicinio čili troškinio, kuris yra raudonos spalvos ir dažniausiai būna pagaminta su jautiena, bet ar esate ragavę baltojo čili su vištiena? Visi esame pripratę prie tradicinio čili troškinio, kuris yra raudonos spalvos ir dažniausiai būna pagaminta su jautiena, bet ar esate ragavę baltojo čili su vištiena? Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
750 mililitrų vištienos sultinio
430 gramų konservuotų pupelių (smulkių, baltų)
430 gramų konservuotų pupelių (smulkių, raudonų)
400 gramų vištienos filė (virtos, susmulkintos)
200 gramų konservuotų pupelių (smulkių, juodų)
3 vienetai žaliosios paprikos (vidutinio dydžio)
1 vienetas kukurūzų burbuolių
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio)
1 vienetas serano pipirai (mažo)
2 saujos kalendra (smulkintos)
3 skiltelės česnakas
2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejus
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
0.5 arbatinio šaukštelio maltas kuminas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Paprikas sudedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-30 min, kol suminkštėja. Tada išimame iš orkaitės, paliekame pravėsti, dar šiltas nulupame (kiek išeina, jei nenorite lupti galite palikti su odele), išimame sėklytes, smulkiai supjaustome ir padedame į šalį.
2.
Nuo kukurūzų burbuolės nupjauname kukurūzus, atidedame į šalį.
3.
Pupeles nukošiame ir sudedame į atskirus indelius. Juodąsias pupeles nuplauname.
4.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Išimame sėklytes iš serano pipiro, jį susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame susmulkintus česnakus, svogūną ir serano pipirą, kepiname, kol daržovės suminkštėja. Įdedame truputį mažiau nei pusę baltųjų ir raudonųjų pupelių, keptuvės turinį sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska, raudonėliu, kuminu, sudedame susmulkintas žaliąsias paprikas, išmaišome ir pakepiname dar pora minučių.
5.
Keptuvės turinį sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir užverdame. Po to sudedame vištienos file, kukurūzus, likusias pupeles, puodą uždengiame dangčiu ir verdame ~15 min. Kai sriuba bagia virti, sudedame kalendrą, išmaišome ir supilstome į dubenėlius. Pagardiname grietine ir patiekiame su tortilijų traškučiais. Jei norite daugiau rūgštelės troškinyje – užlašinkite citrinos sulčių. (Šviežius kukurūzus galite pakeisti į 1 saują šaldytų kukurūzų.)

Populiariausi receptai šią savaitę

Baltasis čili troškinys

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Visi esame pripratę prie tradicinio čili troškinio, kuris yra raudonos spalvos ir dažniausiai būna pagaminta su jautiena, bet ar esate ragavę baltojo čili su vištiena? Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Paprikas sudedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-30 min, kol suminkštėja. Tada išimame iš orkaitės, paliekame pravėsti, dar šiltas nulupame (kiek išeina, jei nenorite lupti galite palikti su odele), išimame sėklytes, smulkiai supjaustome ir padedame į šalį.

  2. Nuo kukurūzų burbuolės nupjauname kukurūzus, atidedame į šalį.

  3. Pupeles nukošiame ir sudedame į atskirus indelius. Juodąsias pupeles nuplauname.

  4. Svogūną ir česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Išimame sėklytes iš serano pipiro, jį susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame susmulkintus česnakus, svogūną ir serano pipirą, kepiname, kol daržovės suminkštėja. Įdedame truputį mažiau nei pusę baltųjų ir raudonųjų pupelių, keptuvės turinį sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska, raudonėliu, kuminu, sudedame susmulkintas žaliąsias paprikas, išmaišome ir pakepiname dar pora minučių.

  5. Keptuvės turinį sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir užverdame. Po to sudedame vištienos file, kukurūzus, likusias pupeles, puodą uždengiame dangčiu ir verdame ~15 min. Kai sriuba bagia virti, sudedame kalendrą, išmaišome ir supilstome į dubenėlius. Pagardiname grietine ir patiekiame su tortilijų traškučiais. Jei norite daugiau rūgštelės troškinyje – užlašinkite citrinos sulčių. (Šviežius kukurūzus galite pakeisti į 1 saują šaldytų kukurūzų.)

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų