Balta sluoksniuota duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
125 mililitrai vanduo
7 gramai mielės (sausos)
1.5 arbatinio šaukštelio druska
1 arbatinis šaukštelis cukrus
250 gramų kvietiniai miltai
50 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, kartu su cukrumi ir palikite pastovėti 10 minučių.

Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.

Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.

Populiariausi receptai šią savaitę

Balta sluoksniuota duona

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, kartu su cukrumi ir palikite pastovėti 10 minučių.

Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.

Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.

Reklama:

Komentarai (4)


  • Kristina 2011-07-10 15:39

    Cia duona ne pyragas, jei norit saldesnio tai dekit druskos maziau, o cukraus daugiau manau turetu gautis.
    Gal kas daret kiek cia miltu dedasi?


  • staras 2011-07-10 08:55

    druskos kiekį galima sumažinti.....????? :-( ;-) :-) :-p


Daugiau receptų