Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų kvietiniai miltai
250 gramų vanduo
300 gramų kvietinio raugo
10 gramų druska
30 gramų razinos
30 gramų riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Į dubenį supilti vandenį, raugą, sumaišyti, po to, sudėti miltus ir druską, viską minkyti apie 7 min.
2.
Po minkymo sudėti razinas bei riešutus ir dar minkyti apie 2-3 min. Paruoštą tešlą sudėti į aliejumi išteptą indą, uždengti plėvele ar rankšluostėliu ir laikyti 1 val.
Po to, tešlą ištraukti perlakstyti ir laikyti dar 1 val.
Suformuoti kepaliuką, įdėti į kildymo krepšelį arba į kepimo formą ir kildyti, kol pakils dvigubai.
3.
Kepti 200°C temperatūroje 25-30 min. su garais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į dubenį supilti vandenį, raugą, sumaišyti, po to, sudėti miltus ir druską, viską minkyti apie 7 min.

  2. Po minkymo sudėti razinas bei riešutus ir dar minkyti apie 2-3 min. Paruoštą tešlą sudėti į aliejumi išteptą indą, uždengti plėvele ar rankšluostėliu ir laikyti 1 val.
    Po to, tešlą ištraukti perlakstyti ir laikyti dar 1 val.
    Suformuoti kepaliuką, įdėti į kildymo krepšelį arba į kepimo formą ir kildyti, kol pakils dvigubai.

  3. Kepti 200°C temperatūroje 25-30 min. su garais.

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų