Balandėliai pagal Viką
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas sultinys (kubelis)
2 arbatiniai šaukšteliai prieskoniai (maltai mėsai)
1 vienetas svogūnai
1 vienetas kopūstai
500 gramų jautienos faršas
1 vienetas ryžiai (maišelis (100 g))
2 vienetai morkos
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Užvirinamas pasūdytas vanduo ir dedamas kopūstas kotu į viršų.
2. Verdam tol, kol lapai pradeda patys atsiskyrinėti.
3. Išgriebtas kopūstas išardomas lapais, jų storesnės dalys išpjaustomos.
4. Padarius įdarą (jautienos faršas smaišomas su virtais ryžiais, pasūdomas, suberiamas pjaustytas svogūnas, įberiama maltos mėsos, prieskonių ir truputį maltų pipirų), paimamas lapas, į jį dedama didelis šaukštas įdaro ir tada yra užlankstomas stipriai, kad virdamas neišsileistų.
5. Paruošti balandėliai apvoliojami miltuose ir apkepinami (Aš pvz. jų nekepinu).
6. Apkepinti balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu, kur virė kopūstas, ir sultiniu (užpilami, kad vos apsemtų).
7. Sudedamos griežinėliais pjaustytos morkos.
8. Taip troškinama apie pusę valandos, tada įpilamas pomidorų padažas ir toliau troškinama dar pusę valandos.

Padažas:
Grietinė, 100 g
Pomidorų padažas, 3 šaukštai
Prieskoniai, truputį
Druskos pagal skonį
Viską sumaišome ir truputėlį pašildome.

Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis (bulvės būna labai skanios, jeigu yra įdedamos kartu su balandėliais ir truputį patroškinamos).
Skanaus! :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Balandėliai pagal Viką

Komentarai: 24
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Užvirinamas pasūdytas vanduo ir dedamas kopūstas kotu į viršų.
2. Verdam tol, kol lapai pradeda patys atsiskyrinėti.
3. Išgriebtas kopūstas išardomas lapais, jų storesnės dalys išpjaustomos.
4. Padarius įdarą (jautienos faršas smaišomas su virtais ryžiais, pasūdomas, suberiamas pjaustytas svogūnas, įberiama maltos mėsos, prieskonių ir truputį maltų pipirų), paimamas lapas, į jį dedama didelis šaukštas įdaro ir tada yra užlankstomas stipriai, kad virdamas neišsileistų.
5. Paruošti balandėliai apvoliojami miltuose ir apkepinami (Aš pvz. jų nekepinu).
6. Apkepinti balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu, kur virė kopūstas, ir sultiniu (užpilami, kad vos apsemtų).
7. Sudedamos griežinėliais pjaustytos morkos.
8. Taip troškinama apie pusę valandos, tada įpilamas pomidorų padažas ir toliau troškinama dar pusę valandos.

Padažas:
Grietinė, 100 g
Pomidorų padažas, 3 šaukštai
Prieskoniai, truputį
Druskos pagal skonį
Viską sumaišome ir truputėlį pašildome.

Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis (bulvės būna labai skanios, jeigu yra įdedamos kartu su balandėliais ir truputį patroškinamos).
Skanaus! :)

Reklama:

Komentarai (24)


  • R 2017-04-19 13:12

    o as dedu nevirtus ryzius...kur kas geriau


  • nu 2015-05-21 12:33

    visad taip ir darom :)


  • virginija 2011-10-28 01:01

    balandeliai,,lengvas ir sveikas maistas,,,tik nekepk juuu,,jei nori maziau kaloriju gauti,,,SKANAUS!!!! :-)


  • Robertas 2011-05-12 09:14

    pamidoru padazas kam, nebent tik del to, kad paslept patiekalo broka... :-p :-D


  • Neringa 2011-02-16 18:28

    dievinu balandelius,begalo skanus... :super: :myliu:


  • Diana 2011-02-15 11:35

    nu va balandeliai paruosti troskinimui..paziuresiu kas gausis...pirma kart darau :-D :atsiprasau: :nezinau: %-)


  • saldomane 2010-12-08 18:43

    zmones! dievinu balandelius 8-| nemoku gamint ;-( bet si recepta turiu isbandyti :ok:


  • fresija 2010-11-22 00:57

    dievinu balandelius


  • Agnė 2010-09-28 12:46

    Na nelabai skaniai atrodo... Gal nuotrauka nevykus. :-p


  • jolita 2010-08-27 12:44

    man irgi daug skaniau kai apvolioji miltuose ir apkepi


Daugiau receptų