0.5 stiklinės | grietinė |
1 vienetas | kopūstai |
0.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | sultinys |
Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės.
Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:
Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.
Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.
Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta jautiena su paprika
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Šašlykai alaus marinate
- Kiauliena su džiovintomis slyvomis
- Virtiniai su mėsa
- Įdaryta cukinija
- Kiaulienos karka
- Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
- Sibiro koldūnai
- Trapūs,sultingi kibinai
- Pikantiškoji kiauliena
- Holishki (balandėliai)
- Kepta šoninė
- Kiaulienos kepsneliai su ananasais
- Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
- Apkepas „Greitukas“
- Apkepta virta karka
- Neringos kepsnys
- Naminiai kotletukai
- Strėvos suktinis kitaip
Balandėliai
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Kopūstai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
0.5 stiklinės -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Sultinys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.
Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės.
Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:
Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.
Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.
Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.
Komentarai (22)
-
Lina
2017-03-12 14:08
Neskanu
-
namu seimininke
2011-07-08 16:27
Nu zinot ka su tom savo mirkobangem, gal jau ligu zmones per mazai turit, jei gaminat namuos tai ir gaminkit kaip normalus zmones, o ne mikrobangese %-)
Truksta zodziu tokiems tinginiams
-
migle
2011-06-18 18:56
:parselis: :parselis: :myliu: :soku: :aiskinu: :bomba: :super2: man kaip nepatinka balandeliai ir nepatiks bet sie atrodo skaniai gal ismeginti ir uzkast
;-( :aiskinu: :jee: :soku:
-
Edita
2011-06-01 13:10
Na puiku kai pasidalinama mintimis :super:
-
D o l ii t u s ii k
2011-03-28 14:28
Balandėliai-tai tikrai nėra lenkiškas maistas.Yra daug kitų šalių kuriuose jie yra populiaresni,nei Lenkijoje... %-) :-@
-
Gabijukas
2010-12-10 15:16
ka galiu pasakyt skanu :super2:
-
as
2010-12-05 13:24
kol matai kad virsutiniai lapai suminkstejo ,tuos lapus nuemi ir vel sauni i mikrobange,kad kiti suminkstetu ir kopusto lapas gerai lankstytusi.o as paruosta balandi pries kepdama miltuose pavolioju ,padazas skanesnis buna .SKANAUS VISIEM :valgau:
-
laima
2010-07-19 19:48
o kiek min. mikrobangeje sildyti
-
rrrr
2010-07-10 16:38
kopusto nebutina apvirti o paprasciausiai ideti i mikrobangu krosnele ir pasildyti ir jis bus toks pat m inkstas kaip apvirtas :super: :soku2:
-
kitty
2010-06-06 13:22
mes neturim tikro nacionalinio patiekalo,nes viduramziais lietuva buvo tokia didele kad apeme visas aplink salis. va tau ir paaiskinimas kodel visokie lenkai bando sau prirasyt musu receptukus :-D o be to, musu tauta dar tais laikais buvo nerasistine,eme daug geru dalyku is kitu,o jie is musu,taip ir pasidalinom tokiu geriu kaip balandeliai :super: