Baklažanai su pomidorais ir sūriu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanai
2 vienetai pomidorai (pailgi)
200 gramų sūris (fermentinis)
16 vienetų bazilikas (papuošimui)
6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas acto (aromatizuotas)
2 valgomieji šaukštai kedro riešutai (paskrudinti)
1 valgomasis šaukštas pomidorų pasta
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
šiek tiek druska
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek bazilikas (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje. Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami. Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Baklažanai su pomidorais ir sūriu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje. Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami. Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.

Reklama:

Komentarai (3)


  • Eastanbul rytų skonis 2014-04-14 13:18

    Visų šių maisto produktų ir dar daugiau receptų galite rasti Ibarahim pasaže įsikūrusioje Eastanbul rytų skonio parduotuvėje.


Daugiau receptų