
2 vienetai | baklažanai |
2 vienetai | pomidorai (pailgi) |
200 gramų | sūris (fermentinis) |
16 vienetų | bazilikas (papuošimui) |
6 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | acto (aromatizuotas) |
2 valgomieji šaukštai | kedro riešutai (paskrudinti) |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų pasta |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | bazilikas (papuošimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrus moliūgų troškinys
-
Ryžių pudingas
-
Keptų daržovių gaminimas
-
Įdaryti griežčiai
-
Moliūgų blynai
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Midijos su špinatais
-
Kukurūzų maltiniai
-
Moliūgų arba cukinijų kotletai
-
Įdaryti pomidorai
-
Lazanija su moliūgais
-
Daržovių troškinys
-
Sojų apkepas su daržovėmis
-
Kepti salierai
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Virtas smidras su kiaušiniais
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Kopūstų maltiniai
-
Bulvių kotletai su porais
-
Troškinti agurkai su įdaru
Baklažanai su pomidorais ir sūriu

- Paruošimo laikas:
-
Baklažanai,
2 vienetai -
Pomidorai, pailgi,
2 vienetai -
Sūris, fermentinis,
200 gramų -
Bazilikas, papuošimui,
16 vienetų -
Alyvuogių aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Actas, aromatizuotas,
1 valgomasis šaukštas -
Kedro riešutai, paskrudinti,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų pasta,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Kvapieji pipirai
- Bazilikas, papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje. Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami. Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.
Komentarai (3)
-
Eastanbul rytų skonis
2014-04-14 13:18
Visų šių maisto produktų ir dar daugiau receptų galite rasti Ibarahim pasaže įsikūrusioje Eastanbul rytų skonio parduotuvėje.