
2 vienetai | putpelė |
200 gramų | vištų kepenėlės |
200 gramų | morkos |
1 vienetas | svogūnai (mažas) |
šiek tiek | obelių aliejus |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | kokosų pienas |
šiek tiek | muskatas |
3 valgomieji šaukštai | raudonas vynas |
100 gramų | grybai (švieži arba džiovinti apvirti) |
4 vienetai | kiauliena (šoninė, griežinėliai) |
50 gramų | sviestas |
Šį receptą patobulinau pagal seną savo močiutės receptą. Močiutės firminis patiekalas būdavo višta įdaryta grybais,daržovėmis ir kepenėlėmis, o kadangi aš esu didelis putpelių mėgėjas, nutariau įdaryti būtent jas. Dar pridėjau vyno ir paskaninau įdarą žiupsneliu malto muskato, vietoj taukų, naudojau aliejų.
Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės šaltiniuose minima, kad putpelių mėsa didikų virtuvėje buvo gana populiari. Šiuos paukščius laisvai medžiodavo ar gaudydavo kilpomis. Putpelių mėsa dažnai būdavo derinama su kita paukštiena. Tad šis patiekalas galėjo puikuotis ant didikų šventinio ar kasdienio stalo.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
-
Įdaryta velykinė antis
-
Kepta antiena
-
Šventinė višta
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Vištienos krūtinėlės japoniškai
-
Įdaryta antis
-
Keptos vištos blauzdelės
-
Vištiena jogurto marinate
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Keptos kurapkos
-
Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Troškinta vištiena kinietiškai
-
Vištienos pyragas
-
Vištiena su kopūstais
-
Vištiena orkaitėje
-
Vištiena su sojų daigais
-
Vištiena saldžiarūgščiai
Bajoriškai įdarytos putpelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Putpelė,
2 vienetai -
Vištų kepenėlės,
200 gramų -
Morkos,
200 gramų -
Svogūnai, mažas,
1 vienetas - Obelių aliejus
-
Česnakas,
3 skiltelės - Kokosų pienas
- Muskatas
-
Raudonas vynas,
3 valgomieji šaukštai -
Grybai, švieži arba džiovinti apvirti,
100 gramų -
Kiauliena, šoninė, griežinėliai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkiai supjaustytas kepenėles (nuplautas ir nusausintas) apkepti sviesto skonio aliejuje, pagardinant druska, pipirais ir muskatu. Tada kartu sudėti tarkuotas morkas , smulkintą svogūną ir česnaką ir šiek tiek pakepti. Supilti vyną ir dar patroškinti kelias minutes.
Tada dėti gabaliuką sviesto ir viską sumalti mėsmale ar smulkintuvu.
Apvirtus grybus pakepinti keptuvėje. Tada sumaišyti grybus su sutrintu paštetu.
Įdaru įdaryti putpeles, apvynioti jas šoninės juostelėmis (jei reikia, galima sutvirtinti dantų krapštukais) ir apkepti keptuvėje, sviesto skonio aliejuje iki auksinės rudos spalvos, o tada sudėti į kepimo skardą ir pašauti į 200°C temperatūros orkaitę 20 minučių.
Šį receptą patobulinau pagal seną savo močiutės receptą. Močiutės firminis patiekalas būdavo višta įdaryta grybais,daržovėmis ir kepenėlėmis, o kadangi aš esu didelis putpelių mėgėjas, nutariau įdaryti būtent jas. Dar pridėjau vyno ir paskaninau įdarą žiupsneliu malto muskato, vietoj taukų, naudojau aliejų.
Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės šaltiniuose minima, kad putpelių mėsa didikų virtuvėje buvo gana populiari. Šiuos paukščius laisvai medžiodavo ar gaudydavo kilpomis. Putpelių mėsa dažnai būdavo derinama su kita paukštiena. Tad šis patiekalas galėjo puikuotis ant didikų šventinio ar kasdienio stalo.
Skanaus!