Avietinis tortas
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų kvietiniai miltai
200 gramų cukrus
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
0.5 vieneto citrinos (žievelė, tarkuota)
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
500 mililitrų grietinėlės, 35%
4 vienetai kiaušiniai
75 gramai krakmolas
50 gramų kokoso drožlės
1 valgomasis šaukštas lazdyno riešutai (malti)
50 gramų aviečių uogienės
250 gramų aviečių (šaldytos)
24 gramai želatina
100 mililitrų sirupas (aviečių)
500 gramų varškė (lliesa)
šiek tiek mėta (lapeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Tešlai išplakite kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens, cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į kiaušinių masę. Suberkite maltus lazdyno riešutus ir viską kruopščiai išmaišykite.
2.
Tešlą iškrėskite į popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 30 minučių. Iškepusį biskvitą perkelkite ant padėklo su grotelėmis, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti. Po to perpjaukite biskvitą per pusę horizontaliai. Apatinę dalį įdėkite į sudedamą kepimo formą ir sutepkite džemu.
3.
Kremui atšildykite šaldytas avietes. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Kai išbrinks, pakaitinkite, kad ištirptų, bet neužvirinkite, paskui atvėsinkite. Uogas suberkite į puodą, užpilkite sirupu, suberkite vanilinį cukrų ir lengvai pakaitinkite. Į uogų piure supilkite pravėsusią želatiną, gerai išmaišykite. Kai masė pradės stingti, sumaišykite ją su varške ir plakta grietinėle.
4.
Ant biskvito išdėti 2/3 avietinio kremo ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvito dalį ir sukrėskite likusį kremą. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant tortą išimkite iš formos, apibarstykite kokosu.

Skanaus :*

Populiariausi receptai šią savaitę

Avietinis tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Tešlai išplakite kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens, cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į kiaušinių masę. Suberkite maltus lazdyno riešutus ir viską kruopščiai išmaišykite.

  2. Tešlą iškrėskite į popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 30 minučių. Iškepusį biskvitą perkelkite ant padėklo su grotelėmis, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti. Po to perpjaukite biskvitą per pusę horizontaliai. Apatinę dalį įdėkite į sudedamą kepimo formą ir sutepkite džemu.

  3. Kremui atšildykite šaldytas avietes. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Kai išbrinks, pakaitinkite, kad ištirptų, bet neužvirinkite, paskui atvėsinkite. Uogas suberkite į puodą, užpilkite sirupu, suberkite vanilinį cukrų ir lengvai pakaitinkite. Į uogų piure supilkite pravėsusią želatiną, gerai išmaišykite. Kai masė pradės stingti, sumaišykite ją su varške ir plakta grietinėle.

  4. Ant biskvito išdėti 2/3 avietinio kremo ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvito dalį ir sukrėskite likusį kremą. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant tortą išimkite iš formos, apibarstykite kokosu.

    Skanaus :*

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų